Lifestyle

6 tips om cellulite te verminderen

Wist je dat maar liefst 93% van de vrouwen heeft last van cellulite? Het is dus hartstikke normaal om bijvoorbeeld putjes op je benen te hebben, al is niet iedereen er even blij mee. Stoort het je toch? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om cellulite op een slimme manier te verminderen. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan snel verder.

Ten eerste is de kans groot dat als je moeder cellulite heeft, jij het ook hebt. Dit wordt namelijk genetisch bepaald. Maar je hoeft je eigenlijk helemaal geen zorgen te maken, want zo’n 93% van de vrouwen heeft cellulite! Wij geven je een aantal tips die helpen om het te verminderen.

1. Let op je voeding
Probeer voornamelijk te letten op je zoutinname. Als je veel zout binnenkrijgt kunnen je vetcellen opzwellen en hierdoor is cellulite meer zichtbaar en lijkt het erger dan het misschien is. Eet zoveel mogelijk vezels, fruit en groente.

2. Sport regelmatig
Cellulite is eigenlijk ‘gewoon’ vet. Probeer minimaal drie keer per week intensief te bewegen om het minder op te laten vallen. Denk aan yoga, zwemmen, fitness, fietsen of hardlopen. Kun je niet intensief bewegen in verband met een blessure? Ga dan elke dag eens een half uur lekker wandelen!

3. Masseer de plekken waar je last hebt van cellulite
Door de ‘probleemzone’ te masseren stimuleer je de bloedcirculatie. Het zorgt er meteen voor dat afvalstoffen je lichaam makkelijker verlaten. Uiteindelijk wordt de huid zachter en wordt de cellulite minder. Doe dit elke dag voor je gaat slapen om resultaat te zien.

4. Gebruik een serum
Oké, serums gaan geen wonderen verrichten, maar je huid kan er wel van opknappen! Kies voor een serum dat caffeïne bevat. Caffeïne maakt je huid namelijk wat strakker waardoor de cellulite minder zichtbaar is.

5. Draag corrigende sportkleding
Ja, dit bestaat! In sommige (sport)kleding is cellulite erg zichtbaar en dit wil je misschien niet. Helemaal niet als er genoeg sportkleding is die dit probleem voorkomen! Je hebt bijvoorbeeld compressie sportbroeken die dit probleem tegengaan. Het staat mooi en de broeken zitten ook nog eens erg lekker.

6. Gebruik een zelfbruiner
Als je een kleurtje hebt lijkt cellulite vaak minder. Je voelt je misschien ook wel een stuk zelfverzekerder met een kleurtje, dus waarom zou je geen gebruik maken van een zelfbruiner? Er zijn veel goede zelfbruiners. In dit artikel testten wij er een aantal voor je.

Cellulite is iets menselijks en bijna iedereen heeft ermee te maken. Je kunt je er druk om maken en tegelijkertijd kun je het ook omarmen! Waarom zou je je druk maken om iets wat bijna iedereen heeft?

Heb jij nog een handige tip tegen cellulite?

Bron, bron