Food

4 überlekkere tapas recepten die je nu wil eten

Niets fijner dan een heerlijke lange zomeravond, wetende dat je de volgende dag geen wekker hoeft te zetten. In de zomer is er eindelijk tijd om bij te kletsen met vriendinnen. Natuurlijk onder het genot van een drankje… of meerdere drankjes. Maar of course niet op een lege maag. Daarom hebben wij een paar heerlijke tapas recepten opgezocht die jouw zomeravond nóg beter maken. 

Alle recepten zijn voor vier personen.

Mexicaanse verrassingsdip 

Ingrediënten:
– Maïs 150 gram
– Bosui
– Koriander 15 gram
– Zure room 125 ml
– Tomatensalsa
– Tortillachips 150 gram
– Trostomaat
– Rode ui
– Avocado 2x
– Rode peper 
– Limoensap

Bereiding:
Snipper de rode ui en snijd ongeveer vijf gram koriander fijn. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Snijd vervolgens de rode peper in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten in een blender tot een grove puree. Voeg tot slot het limoensap toe en maak het af met wat peper en zout. Dit is de guacamole. 

Laat de maïs ondertussen uitlekken. Snijd de tomaat in kleine stukjes en de bosui in dunne ringetjes. Snijd tot slot ook de overige koriander fijn.

Neem kleine glaasjes of een leuk bakje en schep eerst een laagje guacamole in het glaasje. Vervolgens schep je wat maïs, zure room, tomatensalsa, tomaten, koriander en bosui in het glaasje. Serveer de dip met de tortillachips. 

Dit is een leuke variatie op de standaard tortillachips plús het ziet er feestelijk uit!

Au­ber­gi­ne­bal­le­tjes met mas­car­po­ne­dip

Ingrediënten:
– Pijnboompitten 65 gram
– Rozemarijn 2x
– Aubergines 2x
– Zonnebloemolie 6 eetlepels
– Citroen
– Geraspte Parmezaanse kaas 100 gram
– Mascarpone 4 eetlepels
– Rode pesto
– Water 2 eetlepels
– Beschuit

Bereiding:
Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster hier in ongeveer twee minuten de pijnboompitten in op middelhoog vuur. Laat ze vervolgens op een bord afkoelen.

Snijd ondertussen de rozemarijn fijn en de aubergines in kleine blokjes. Verhit hierna wat olie in een pan en bak de aubergine met de rozemarijn samen in zes minuten gaar. Zorg ervoor dat je ze wel regelmatig omschept. Voeg ook eventueel nog wat peper en zout doe. Laat het daarna 20 minuten afkoelen in een vergiet.

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de citroen uit. Meng de mascarpone samen met de pesto, het citroensap en het water. Breng het mengsel nog op smaak met wat peper en zout.

Verkruimel een beschuitje en doe het samen met het citroenrasp, de aubergine en de Parmezaanse kaas even in de blender. Voeg nu de pijnboompitten door het mengsel. 

Vorm ongeveer 20 balletjes van het auberginemengsel en verkruimel beschuit. Rol de balletjes door het beschuit en bak de balletjes voor zo’n zes minuten zodat ze mooi bruin zijn. Serveer de balletjes samen met de mascarponedip. Enorm lekker en gezond!

Aard­ap­pel­koek­jes met chut­ney

Ingrediënten:
– Kruimige aardappel 600 gram
– Zoete aardappelen 400 gram
– Uien 2x
– Eieren 2x
– Koriander 15 gram
– Curry madras 1 eetlepel
– Bloem 2 eetlepels
– Zout
– Teentje knoflook
– Zonnebloemolie 100 ml
– Mangochutney 230 gram

Bereiding:
Schil beide aardappelen en snijd de uien. Meng ze samen in de keukenmachine tot een fijn mengsel. Klop vervolgens de eieren los en snijd de koriander fijn. Meng nu de aardappelen, ui, koriander, curry madras, bloem en eieren door elkaar. Pers vervolgens nog een teentje knoflook uit en voeg zout toe. 

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan terwijl je het “deeg” verdeelt in veertien balletjes. Druk de balletjes plat en bak per vier in de olie voor ongeveer zes minuten. Let erop dat je ze na drie minuten even keert. Laat de koekjes vervolgens uitlekken op keukenpapier. Gebruik de mangochutney om de koekjes in te dippen, lekker!

Frit­ta­ta met snij­biet

Ingrediënten:
– Rode uien 2x
– Teentje knoflook
– Olijfolie 2 eetlepels
– Groene asperges 350 gram
– Geitenkaas 150 gram
– Eieren 6x
– Crème fraîche 2 eetlepels
– Snijbiet 75 gram
– Krieltjes (schoongeboend) 500 gram
– Kruidenazijn 2 eetlepels

Bereiding:
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit vervolgens de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui voor ongeveer vijf minuten. Verwijder de onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken. Voeg nu de knoflook en de asperges bij de ui en laat het even meebakken. 

Snijd de helft van de geitenkaas in plakjes en de rest in blokjes. Meng nu de blokjes met de eieren, crème fraîche en eventueel wat peper en zout samen in een kom. Als het goed gemengd is kun je het mengsel toevoegen aan de asperges samen met de snijbiet. Let er wel op dat je het vuur laag zet. Leg nu de plakjes geitenkaas op het mengsel en doe de deksel op de pan. Laat de frittata in vijftien minuten gaar worden.

Snijd ondertussen de krieltjes in tweeën en kook samen met zout in tien minuten gaar. Giet het hierna af en voeg de azijn en de rest van de olie toe. Serveer de krieltjes samen met de frittata. Klaar is Kees!

Welke recepten ga jij proberen?

Bron: Allerhande

Must reads 👀