Lifestyle

4 stappen die je moet volgen om je eigen geurkaars te maken

Niet enkel tijdens de donkere wintermaanden, maar óók in de zomer zijn geurkaarsen heerlijk om je kamer een geurtje te geven. Zo geeft een kaars met een sea scent je direct een zomergevoel. Deze geurkaarsen kun je heel eenvoudig zelf maken. Super leuk als DIY om deze vakantie eens te proberen. Wanneer je in de winter de kaars dan weer aansteekt denk je direct terug aan de geweldige vakantie die je hebt gehad! 

Het leukste aan het maken van een eigen geurkaars is dat je ze overal in kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld een oud glas gebruiken, een weckpot of een theekopje. Deze keuze is aan jou!

Wat heb je nodig?
1. Bakjes/potjes waar je de kaarsen in kunt doen
2. Kaarsen, de kleur kun je helemaal zelf bepalen. De grootte van de kaars ligt een beetje aan hoe groot het potje of bakje is dat je gaat gebruiken. Houd hier rekening mee
3. Geurolie. Kies een geur die jij lekker vindt of kies er meerdere
4. Tandenstokers
5. Plakband
6. Pan

Oké, let’s get started! Pak de kaars die je wilt gebruiken en breek deze in kleine stukjes. Hoe groot de stukjes precies moeten zijn is niet van belang, want we gaan het namelijk smelten. Zorg ervoor dat je het lontje van de kaars wel bewaart, want dit gaan we later hergebruiken. Stop de stukjes gebroken kaars in een pan en laat deze net zo lang op het vuur staan totdat de kaars compleet gesmolten is.

Als de kaars volledig gesmolten is kun je de olie eraan toevoegen. Gebruik ongeveer drie druppels olie. Je kunt kiezen voor één geur, maar je kunt natuurlijk ook je eigen mix samenstellen. Op deze manier heb jij een unieke geur die niemand anders heeft. Laat de olie ongeveer twee minuten intrekken.

Pak nu de tandenstokers en plakband erbij. Gebruik de plakband om twee tandenstokers in de lengte aan elkaar vast te maken. Op deze manier krijg je een langere tandenstoker. Doe dit nog een keer met twee nieuwe tandenstokers. Plak nu de uiteinden van de tandenstokers aan elkaar aan beide kanten. Zorg ervoor dat er in het midden genoeg ruimte overblijft om een lont doorheen te halen. We hebben nu dus twee lange tandenstokers aan elkaar geplakt met in het midden wat ruimte.

Klem de lont tussen de tandenstokers en leg deze op je potje waar je de kaars in wilt hebben. Als het goed is hangt de lont zo in het potje zonder dat je deze vast hoeft te houden. Giet het kaarsvet in het potje, maar let op: dit is ontzettend heet! Zet de kaars hierna in de koelkast om af te koelen.
 

Om je kaars helemaal af te maken kun je zelf nog een etiket maken. Dit hoeft natuurlijk niet, maar is wel leuk om een simpel potje wat op te leuken. Ook zou je een speciale boodschap voor iemand op het etiket kunnen schrijven. Leuk om cadeau te geven op verjaardagen!

Wat moet je doen? 
1.
Als er nog een oud etiket op je kaars zit, week deze er dan eerst voorzichtig af.
2. Gebruik een oud etiket van een kaars als template of zoek een template op Google. Leg het template op een stickervel en trek de omlijning over. Je kunt natuurlijk ook je eigen etiket verzinnen en kiezen voor een andere grootte of vorm, bijvoorbeeld een hartje.
3. Gebruik een fineliner om je eigen etiket te creëren. Je kunt ervoor kiezen de naam van je geur erop te schrijven, maar je zou ook een mooie quote erop kunnen schrijven. Tot slot kun je het etiket net zo versieren totdat je tevreden bent.
4. Plak nu het etiket op je kaars. Nu heb jij je eigen, one of a kind kaars gemaakt!

Het leuke is dat je geen één kaars hetzelfde hoeft te maken. Varieer met kleuren, grootte, bakjes en geuren. Zeker weten dat iedereen straks jaloers is op jouw heerlijke geurkaarsen!

Wat voor geurkaars zou jij maken?

Bedankt voor de tip Lisa C.!

Bron, bron