Lifestyle

Nieuwe Snapchat functie verpest het hele idee van de app

Als we aan een app verslaafd zijn dan is het Snapchat wel. Terwijl je op Instagram de meest jaloersmakende foto’s ziet, maakt het op Snapchat allemaal niet zoveel uit. Hoeveel lelijke snaps zou je wel niet naar je beste vriendin hebben gestuurd ;-). Maar er gaat iets drastisch veranderen. Snapchat introduceert een nieuwe functie waardoor het hele idee van de app verandert. You will hate it or love it!

Een oerlelijke hangover selfie of een andere foto die maar voor een paar ogen bestemd is: ze zijn allemaal veilig op Snapchat. De foto verdwijnt toch na een paar seconden. Althans, dat wás zo. 

Snapchat introduceert Memories, een functie die alles verandert. Het is nu mogelijk om de foto’s die je in de app maakt te bewaren én om foto’s te uploaden vanuit jouw fotoalbum. Het werkt heel simpel: met een druk op de knop kun je een snap bewaren in Memories. Grote kans dat je veel snaps maakt en ook daar is aan gedacht. Je kunt de foto’s gemakkelijk terugvinden op trefwoorden. Deze trefwoorden hoef je niet zelf aan de foto te koppelen, als je zoekt op ‘strand’ of ‘sneeuw’ dan vindt de app de foto vanzelf. 

En daar blijven de veranderingen niet bij. Het is ook mogelijk om collecties van foto’s te delen, bijvoorbeeld je vakantiefoto’s. Als je gênante kiekjes wil bewaren, maar niet wil dat anderen ze zien – zoals die hangover selfies – dan kun je de ‘My eyes only’-functie inschakelen. Zo kun je de foto’s alleen bekijken met een pincode.

De functie wordt de komende maand beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. 

Volg jij Girlscene al op Snapchat? Voeg ons toe met gebruikersnaam Girlscene_NL. 

Wat vind jij van dit Snapchat nieuws? Vind je het een leuke nieuwe functie of ben je er niet blij mee? 

Bron, bron