Beauty

6 make-up looks die perfect zijn voor het najaar

De meeste make-up lovers zijn allang blij dat de zomer voorbij is en de lichte BB-creams ingeruild kunnen worden voor de beter dekkende foundations. Jouw poeder wordt er niet meer vanaf gezweet en de waterproof mascara en eyeliner mogen weer de la in. Benieuwd welke make-up looks je dit najaar veel tegen zal komen?  

Heftige eyeliner
Als jij nog niet de perfecte wing kan zetten, moet je maar even gaan oefenen. Dit seizoen is zware eyeliner namelijk helemaal in. Maar geen paniek, het hoeft niet meteen zo extreem als op de catwalk, een subtiel lijntje kan ook al erg mooi staan.

Bella Hadid ziet er bijvoorbeeld prachtig uit met haar donkere make-up look voor de Dior herfst- en winter modeshow. Zus Gigi Hadid en Kendall Jenner rocken ook een diepzwarte wing voor de Chanel show.

Nude
Ook dit najaar worden de modellen-gezichtjes weer ‘nude’ gehouden. Lichte wenkbrauwen, geen mascara en rustige lippen, maar wél met een gaaf huidje. De perfecte look als je ‘s ochtends geen zin hebt om lang voor de spiegel te staan.

Gezien bij onder andere Gracie Hartzel voor Miu Miu.

Glowy Skin
Vergeet de strobing-trend dit najaar, een rustige ‘glowy skin’ gaat het helemaal worden. Dat betekent niet te wild met de highlighter, maar poeder je gezicht ook zeker niet te veel af. Een brightening primer kan je helpen om dit effect makkelijk te bereiken.  

Gezien bij Stella McCartney en Ralph Lauren.

Perzik Blush
Waarschijnlijk denk je bij pastelkleurtjes meteen aan de lente, maar deze herfst en winter kan de perzik blush ook gewoon. Deze blush zorgt voor een lieve en romantische uitstraling. Zeker wanneer je niet meer zo bruin bent, kan deze tint je gezicht echt laten opleven.  

Gezien bij Balmain en Alessandra Ambrosio voor Dolce & Gabbana.

Neon Looks
Felle kleurtjes zijn verrassend genoeg ook gezien op de catwalk. Wij moesten wel even knipperen toen de oranje lippen en groene ooglooks voorbij kwamen. Dit is voor de echte durfals en niet zo geschikt om mee naar werk of school te gaan. Wil jij deze trend toch uitproberen, ga dan voor alleen een gekleurde eyeliner of alleen een gekleurde lip.

Gezien bij Fendi en Jeremy Scott.    

Donkerrode lippen
Elk najaar komen ze terug: rode lippen. De roze- en koraal-kleurtjes zie je steeds minder en je mag helemaal losgaan met de meer dramatische looks. Voor extra impact, mag je de ogen ‘nude’ houden en je wenkbrauwen donker inkleuren. 

Welke look ga jij dit najaar uitproberen?

Bron, bron, bron

Beeld: iStock