Food

Chocolademelk maken: dit zijn 4x de lekkerste recepten

Als je bibberend thuiskomt van een lange dag is er natuurlijk niets lekkerder dan met een warm drankje even te relaxen. De standaard warme chocolademelk maken verveelt natuurlijk nooit, maar vandaag delen we lekkerste recepten om jouw hot cocoa nóg beter te maken. Wedden dat jij indruk maakt met deze easy ways voor chocolademelk maken?

Witte chocolademelk met aardbeien
Je hebt nodig voor twee kopjes:

– 6 aardbeien 
– 400 ml melk 
– 75 gram witte chocolade
Mini marshmallows

Blend 4 aardbeien en leg de overige twee apart voor garnering. Zet een pannetje op het vuur met de melk en voeg de chocolade in blokjes toe. Wanneer de chocolade helemaal is gesmolten zet je het vuur uit en voeg je het aardbeienmengsel toe. Schenk de chocolademelk in een mooie mok en maak het af met marshmallows en een aardbei op de rand.

View post on Instagram
 

Nutella chocolademelk 
Je hebt nodig voor twee kopjes:

– 3 eetlepels Nutella
– 200 ml melk
– 1/2 theelepel hazelnoot extract

Dit het het makkelijkste recept ooit. Schep de Nutella in een blender met de melk en het extract en zorg dat de ingrediënten goed gemengd zijn. Schenk de chocolademelk in een mok en warm het nog even een minuutje op in de magnetron en klaar is jouw heerlijke drankje! Ben je benieuwd naar het recept voor een Nutella milkshake? Klik dan hier.

View post on Instagram
 

Veganistische chocolademelk
Je hebt nodig voor twee kopjes:

– 400 ml sojamelk
– 2 eetlepels cacaopoeder
– snufje zeezout
– 1/2 theelepel vanille-extract
– snufje kaneel
– snufje cayennepeper
– 2 eetlepels suiker

Warm de sojamelk in een pannetje op het vuur op en voeg cacaopoeder toe. Als de melk begint te borrelen kun je alle kruiden toevoegen. Schenk het in twee mokken en klaar!

View post on Instagram
 

Red velvet warme chocolademelk
Je hebt nodig voor twee kopjes:

De slagroom:
– 200 ml slagroom
– 75 gram monchou op kamertemperatuur
– 1 theelepel vanille-extract

De chocolademelk:
– 75 gram (semi-zoete) chocolade
– 400 ml melk
– 1 theelepel rode kleurstof
– 2 eetlepels suiker

Gebruik een mixer om de slagroom op te stijven en voeg daarna beetje bij beetje de monchou toe. Als het geheel er mooi romig uitziet mag het vanille-extract erbij. Nu de slagroom klaar is mag je de melk in een pannetje opwarmen. Als het borrelt kan de chocolade er in blokjes bij. Als dit weer gesmolten is mag de suiker en de kleurstof erbij. Even wachten tot alles goed opgelost is en klaar! Serveer de chocolademelk met een grote toef zelfgemaakte slagroom.

View post on Instagram