Travel

9 toffe interrail bestemmingen voor een onvergetelijke zomer in Europa

Met een Interrail pas ligt Europa aan je voeten. De vrijheid hebben om uit te stappen waar en wanneer je maar wilt is de ideale manier van reizen. Europa is rijk aan bucket list bestemmingen en in twee of drie weken kun je al aardig wat afstrepen. Wij hebben de tofste bestemmingen voor je uitgezocht! 

Kroatië – Brač​
Gun jezelf een paar relaxte stranddagen op het allermooiste witte strand van Kroatië; Zlatni Rat grenzend aan kristal helder water. Dit is misschien wel het mooiste strand van Europa!  

Noorwegen – Geirangerfjord
Bewonder de magische fjorden met uitzicht over de besneeuwde bergtoppen en prachtige watervallen. Ga je eind augustus of begin september? Sla dan Aurora Borealis niet over. Als je geluk hebt kun je hiervandaan het Noorderlicht zien.

Griekenland – Santorini
Met de Greek Islands Pass kun je eiland hoppen in Griekenland. In plaats van met de trein reis je per veerboot tussen de idyllische eilanden. Maak een stop bij het vulkanische eiland Santorini. De smalle pittoreske straten met wit en blauw beschilderde huizen zijn super fotogeniek. Je kunt er ook voor kiezen om van Griekenland naar Italië te reizen per boot.

Schotland – Hogwarts Express
Bewonder het prachtige uitgestrekte natuurlandschap van Schotland vanuit de Jacobite trein, jawel de Hogwarts Express uit de Harry Potter films. De stoomtrein rijd tussen Glasgow en Malaig en is een van de mooiste treinreizen ter wereld. 

Spanje – San Sebastian
Net over de Frans-Spaanse grens is de gezelligste surf spot van Spanje. San Sebastian trekt elke zomer surfers over de hele wereld aan vanwege de perfecte surf golven en het mooie brede strand. De sfeervolle oude stad heeft een beroemde eetcultuur, talloze restaurants en veel gezellige bars.

België – Gent 
Gent wordt ook wel het Venetië van België genoemd. Het is de ideale stad om te verdwalen in dromerige kronkel straatjes en uit te komen op de meest gezellige terrasjes. Zwitserland – Alpen Ga een paar dagen hiken in de Zwitserse Alpen en pak hippie dance festival Shankra mee van 20 tot 24 juli. Terwijl je op je blote voeten danst kijk je uit uit op eindeloze besneeuwde bergtoppen.

Turkije – Istanbul 
Proef de Turkse lekkernijen, bewonder de bijzondere architectuur en shop till you drop in De Grote Bazaar van Istanbul. De bazaar hangt vol Perzische tapijten, sieraden, waterpijpen en glas in lood lampen. Neem de Ferry naar het Aziatische deel van Istanbul of bezoek de Prinseneilanden voor wat verkoeling.

Bulgarije – Trakijska Nizina 
Ga in plaats van Frankrijk eens naar de opkomende wijnstreken van het Oostblok.Tegen de grens met Griekenland ligt de grootste rode wijnregio. Bulgarije is bovendien lekker low budget en heeft ook prachtige stranden en talloze betoverende dorpjes!

Duitsland – Berlijn
Niet geheel onbekend, maar Berlijn is wel het leukst in de zomer. Het barst van de gezellige terrasjes, festivals en street art. De stad kent veel verlaten gebouwen die zijn overgenomen door kunstenaars, zoals het verlaten kinder ziekenhuis (zombi hospital) in Weisensee. Het doet een beetje luguber aan maar het is de klim over het hek waard voor toffe (Instagram!) foto’s.  

Welke bestemming is jouw favoriet?

Door Leslie Dopper van Meet You At The Bridge

Scoor je travelpack nu extra voordelig met de Bever kortingscode!