News

Niet oke: Samsung doet iets geks met jouw selfies

Soms zit je haar en make-up on fleek en dan kun je maar één ding doen: het vastleggen met een selfie. We maken allemaal weleens een selfie! Maar als je een Samsung hebt dan kijk je na dit artikel misschien wel heel anders naar jouw selfies. Samsung doet namelijk iets geks met de foto’s die jij van jezelf maakt…

Heb jij een Samsung? Dan is het je misschien weleens opgevallen dat jouw selfies er heel anders uitzien. Blogger Mel Wells merkte op dat ze er ineens heel anders uitzag op de selfies die ze met haar nieuwe Samsungtelefoon maakte. De blondine zette een selfie die ze met een andere telefoon had gemaakt naast een selfie van een Samsungtelefoon. 

Het valt niet te ontkennen. Samsung laat jou er heel anders uitzien! Sterker nog, je lijkt niet eens meer op jezelf. Zo zijn Mels leuke sproeten ineens verdwenen en zelfs de moedervlek bij haar mond is bijna niet meer te zien. Wat blijkt? Samsung shopt jouw selfie automatisch, zonder dat je dat hebt ingesteld.

View post on Instagram
 

Mel uitte haar kritiek op Instagram. “Wow Samsung. Wanneer je een nieuwe telefoon krijgt, een selfie maakt en je realiseert dat de front camera automatisch de insteling ‘Beauty level 8’ heeft. Wat betekent: super bewerkt gezicht”, schrijft ze bij de post. “Dit houdt in dat Samsung tegen iedereen die de front camera gebruikt wil zeggen: ‘Hi, wij zijn Samsung en we vinden dat je er veel beter uitziet als we jouw selfies automatisch bewerken’. Thanks Samsung, maar ik denk dat ik mijn sproeten en imperfecties houd, want zo zie ik er in het echte leven uit.” 

Gelukkig kun je de instelling uitzetten, maar het gaat Mel erom dat de instelling er automatisch op zit. “Ik vind dat vrouwen zichzelf moeten omarmen, óók hun imperfecties,” zegt Mel. “Het is één ding dat veel mensen besluiten om hun selfie te bewerken, maar het is nog veel erger dat een bedrijf voor jou besluit om je selfies te bewerken”. Veel volgers zijn het met Mel eens en vinden dat ze er veel beter uitziet op de onbewerkte foto.

Wat vind jij ervan dat Samsung dit met jouw selfies doet? Vind jij dat ze dit moeten aanpassen? 

Bron