Lifestyle

15 dingen die je herkent als je slecht bent in autorijden

Autorijden is niet altijd makkelijk. Sterker nog, het is gewoon vet moeilijk. Je moet altijd op minstens drie dingen tegelijk letten en hoewel wij vrouwen een ster zijn in multitasken, lijkt het in de auto gewoon niet te lukken. Gelukkig ben je niet de enige die moeite heeft met de navigatie lezen, inparkeren en de juiste snelheid aanhouden…

1. Het is onmogelijk om met jou een gesprek te voeren als je aan het rijden bent. Je moet je focussen!

2. Je voert echter wel gesprekken met je navigatie: ‘moet ik er hier al af of de volgende pas? De volgende volgens mij… Oh shit, het was toch deze, WAAROM ben je nooit duidelijk TomTom?!’

3. Dubbele rotondes zijn de hel op aarde en je begrijpt gewoon niet welke baan je aan moet houden. Tot frustratie van je medeweggebruikers gaat het nog weleens mis.

4. Je mist weleens een stoplicht of verkeersbord omdat je te druk bent met kijken waar je nu eigenlijk heen moet.

5. Over borden missen gesproken: je weet nooit hoe hard je ergens mag, omdat je die borden ook nog weleens mist. Met als gevolg dat je een rij toeterende auto’s achter je aan hebt omdat je te sloom bent óf dat de boetes op je deurmat vallen.

6. Je zit regelmatig vast achter een vrachtwagen omdat je te laat zag dat je deze misschien beter kon inhalen.

7. Je vliegt te snel door een bocht, omdat je vergeten bent terug te schakelen.

8. Achteruit inparkeren of fileparkeren? Nee bedankt, jij zoekt wel even verder naar een ander plekje. Een kilometer of twee van je bestemming af. Ach, beweging is goed voor je, toch?

9. Bij rijles had je al problemen met links en rechts, nu je je rijbewijs eenmaal hebt is het vrij lastig te bedenken wie er voorrang heeft op een kruispunt.

10. Je durft alleen in je eigen auto (of die van je ouders) te rijden, omdat je dan precies weet waar je wel en niet doorheen past met je auto. Je ruimtelijk inzicht laat je nog wel eens in de steek, dus een vreemde auto gaat ‘m niet worden.

11. Als je ouders/vriendje/vriendinnen weten dat je met de auto weggaat ontvang je standaard een appje met: ‘Ben je veilig aangekomen?!’

12. Je moet bijna altijd uitstappen om een kaartje uit het automaat te trekken als je een parkeergarage in wilt. Tot hilariteit van de mensen in de auto’s achter je.

13. De McDrive is ook altijd een ding: je moet zo ver uit het raam hangen om je hamburger aan te pakken dat je begint te twijfelen hoe je überhaupt je rijbewijs hebt gehaald.

14. Je raakt in de stress omdat de invoegstrook eerder afloopt dan je dacht.

15. De hellingproef staat gelijjk aan klotsende oksels en trillende benen, want hallo: straks slaat je auto af of ga je achteruit de helling weer af. Parkeergarages met steile hellingen vermijd je dan ook liever.

Welke situatie herken jij?