Lifestyle

6 ongewone plekken op je lichaam waar het normaal is om haar te hebben

Er zijn een aantal plekken op het lichaam waar iedereen wel haar heeft. Denk bijvoorbeeld aan de benen, het hoofd, de schaamstreek en de oksels. Maar toch zijn er ook een aantal plekken waar misschien niet iedereen haar heeft en jij wel. Don’t worry, want de kans is groot dat het heel normaal is dat je hier op de volgende plekken haar hebt.

De kans is groot dat jij je zorgen maakt als je haren ziet op plekken waar het volgens jou niet hoort. En logisch, want het is misschien even vreemd. Gelukkig zijn er een aantal plekken waar je haar kunt hebben die helemaal niet gek zijn. Je bent niet de enige en je hoeft je dus echt geen zorgen te maken. 

1. Tepels
Tepelhaar komt heel veel voor. Het is bekend dat zo’n 30% van de vrouwen tepelhaar heeft, maar waarschijnlijk ligt dit percentage nog veel hoger. Veel vrouwen stellen hun huisarts hier alleen niet van op de hoogte. Gemiddeld heeft een vrouw zo’n twee tot vijftien haren per tepel en dit kan meer worden gedurende de menstruatie of tijdens een zwangerschap. Krijg je ineens veel meer tepelhaar en worden de haren dikker? Ga dan eens langs de huisarts.

2. Buik
En dan bedoelen we voornamelijk het stukje van je navel naar je vagina. Veel vrouwen hebben hier al wat blonde haartjes, maar er zijn ook veel vrouwen die er een aantal donkere en wat dikkere haren hebben zitten. Geen zorgen, want ook dit is compleet normaal! De haren rondom deze plek kunnen ook iets sneller groeien gedurende je menstruatie. 

3. Moedervlekken
Misschien heb je het wel eens gezien of misschien heb je het zelf wel: één of meerdere dikke, zwarte haar die uit je moedervlek komen. Ook dit is heel normaal en heel veel meiden hebben hier last van. Het is niet gevaarlijk als je hier last van hebt, het betekent zelfs dat je moedervlek gezond is! Vind je het niet zo mooi? Trek het haar er dan uit met een pincet.

4. Knokkels en tenen
(Donkere) haren op je knokkels en tenen? Geloof ons: je bent echt niet de enige! Als je ouders hier last van hebben is de kans groter dat jij dit ook hebt en de haren kunnen dikker zijn tijdens je menstruatie. Hoe je hier het beste vanaf komt? Je kunt de haren voorzichtig weghalen met een scheermesje of met ontharingscreme. 

5. Bovenlip
Bijna alle vrouwen hebben meerdere (lichte) haartjes op een bovenlip, dus dit is helemaal niet zo raar. Je kunt dit laten harsen of zelf weghalen met een scheermesje, maar je kunt de haren ook laten staan. Dit is helemaal niet vreemd!

6. Kin
Als je af en toe een paar dikkere, zwarte haren op je kin voorbij ziet komen hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt deze gewoon met een pincet weghalen. Zijn het heel veel zwarte haren en lijken het er steeds meer te worden? Dan is het misschien verstandig om even een bezoekje te brengen aan de huisarts. Je hormonen kunnen dan namelijk in de war zijn.

Zoals je dus kunt lezen is het helemaal niet raar om op deze plekken last te hebben van lichaamshaar. Er zijn heel veel meiden die hier last van hebben. Voel je je er toch niet zo fijn bij en twijfel je of het echt geen kwaad kan? Breng dan altijd even een bezoekje aan de huisarts. Hij of zij kan je dan precies vertellen of het wel of geen kwaad kan.

Heb jij ook weleens last van haren op deze plekken?

Bron, bron