Real life

Girls Issues: Ik ben weer verliefd op mijn ex

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die weer verliefd is op haar ex.

Hoi Girlscene!

Er is een meisje dat ik al sinds groep één ken. Na groep één was ik naar een andere school gegaan, dus had ik haar nooit meer gezien. Ik zag haar weer toen ik naar een open dag ging van een school. Ze zag er totaal anders uit, ze zag er meer uit als een jongen. Nadat ik haar toen weer zag, begonnen we te praten via Facebook en leerden we elkaar weer opnieuw kennen. Ze vertelde me dat ze lesbisch was en daar had ik geen probleem mee, want ik ben zelf ook biseksueel. Ik kwam na de vakantie weer bij haar op school en toen vertelde ze mij dat ze transgender is. Ik moest haar dus sindsdien als een jongen gaan zien en ‘hem’ of ‘hij’ gaan zeggen.

We raakten super goed bevriend en praatten ook dagelijks op school en via WhatsApp. Toen merkte ik dat ik verliefd op hem werd. Hij was ook verliefd op mij en zo kregen wij dus een relatie. Het was niet een heel makkelijke relatie, want hij had best veel problemen met dingen dat hij transgender is. Na een tijdje maakte hij het uit omdat hij op een ander meisje verliefd was. Zij kregen ook een relatie, wat later ook weer uit ging.

Nu je een beetje het verhaal hebt gehoord, kom ik bij mijn punt. Ik ben nu nog steeds super goed bevriend met hem en we praten nog steeds dagelijks, maar ik heb sinds een tijdje weer het gevoel dat ik hem misschien leuk vind. Of misschien ook niet. Ik heb gewoon een heel erg het gevoel dat no matter what wij altijd vrienden blijven of altijd gewoon close blijven, alsof het echt zo hoort en het voorbestemd is. Ik weet nu alleen niet wat ik moet doen, hij is m’n ex en ik weet niet of het dit keer beter of juist slechter zou gaan.

Hebben jullie misschien advies voor mij?

groetjes,

– M.

Lieve M.,

Allereerst: wat fijn dat je zo’n speciale band hebt opgebouwd met iemand! We kunnen uit jouw verhaal opmaken dat jullie erg close zijn, ook al is er veel tussen jullie gebeurd. Het is mooi dat jullie, ondanks alles, het nog steeds goed met elkaar kunnen vinden en erg belangrijk zijn voor elkaar.

Dat brengt ons op het volgende punt. Ben je écht verliefd op hem? Of zijn het misschien warme gevoelens die niet per se met verliefdheid te maken hebben? De eerste stap is om jouw eigen gevoelens uit te zoeken. Het is namelijk zonde om het weer te proberen, terwijl de verliefdheid misschien niet echt is of weer over gaat. Want áls jullie het weer proberen, moet het ook goed zijn deze keer.

Er staat namelijk veel op het spel: jullie vriendschap. Jullie hebben nu nog goed contact, maar als het weer stuk loopt dan is één van jullie (of beide) misschien te gekwetst om nog vrienden te blijven. Wees daarom zeker van je gevoelens. Vraag je ook af of hij zijn problemen van toen al heeft opgelost. Je wil niet weer in hetzelfde schuitje terecht komen als de vorige keer.

Aan de andere kant: jullie hebben een mooie basis voor een goede relatie. Jullie kennen elkaar door en door, en zijn er altijd voor elkaar. Als jij het gevoel hebt dat het dit keer écht goed zal gaan, ga er dan voor! Vertel hem hoeveel hij voor jou betekent en dat je het graag nog een keer wil proberen. Hopelijk denkt hij er hetzelfde over.

Waar het op neerkomt: volg je hart! Je intuïtie zal je de weg wijzen.

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: pixabay.com & iStock

Must reads 👀