News

Dit modemerk belooft nooit meer Photoshop te gebruiken

Je hoeft maar een tijdschrift open te slaan en je ziet de mooiste plaatjes voorbijkomen. Prachtige modellen en celebrity’s met ellenlange benen, een smalle taille en egale huid. Wat je je meestal niet beseft, is dat de foto’s allemaal bewerkt zijn met Photoshop. Veel meer dan je denkt! Een modemerk heeft besloten om altijd eerlijk tegen ons te zijn. Weg met Photoshop!

Een modemerk heeft besloten om nooit meer Photoshop te gebruiken. Bij het Amerikaanse merk ModCloth staat je goed voelen in je eigen lijf altijd op één. Daarom is dit besluit ook een logische stap van het merk. 

Bij ModCloth, een merk dat je in Nederland alleen online kan verkrijgen, zul je dus nooit bedrogen worden met advertenties. ModCloth kiest voor modellen met realistische maten én er zal nooit iets bewerkt worden op foto’s. Een fijn idee én een goede boodschap om blij te zijn met jouw eigen lichaam. Als je naar de kiekjes kijkt dan merk je niet eens dat er geen Photoshop is gebruikt. ModCloth kiest bewust voor kleurrijke plaatjes om positiviteit uit te dragen. 

Maar ModCloth doet meer tegen de ‘Photoshop-cultuur’. Vorige week was de baas van het merk, Susan Gregg Koger, aanwezig bij een evenement om ‘Truth in Advertising Act’ te steunen. Dit is een plan voor een wet die merken verbiedt om advertenties onrealistisch te bewerken met Photoshop.  “Vrouwen op een realistische en eerlijke manier weergeven is essentieel om ons doel te bereiken. We willen vrouwen aanmoedigen om de beste versie van henzelf te zijn”, zegt Susan. “We willen onze stem laten horen om het extreme bewerken van vrouwen in advertenties te stoppen.”

De wet is nog niet aangenomen, maar ModCloth hoopt in ieder geval dat meer merken geen Photoshop meer zullen gebruiken.

Lees ook: Dit is wat er gebeurt als een modemerk stopt met Photoshop

Wat vind jij ervan dat dit modemerk heeft besloten om nooit meer Photoshop te gebruiken? Vind je dat die wet er moet komen? 

Bron