Health

7 geheimen van Yoga Teachers die je moet weten

Het is zomer! Het vooruitzicht van een vakantie is hartstikke fijn, maar voordat het zover is ben je meestal enorm druk. Afronden van school, werk of studie, in vorm komen voor dagjes strand en de alle zomerborrels en feestjes. Deze hectische tijd gaat je niet in de koude kleren zitten. Dé gouden tip om zen te blijven? Yoga! Op de redactie zijn we groot fan van deze sport, omdat je werkt aan zowel lichaam als geest. Girlscene deelt 5 tips van Yoga Teachers met jou zodat je alles uit je workout haalt.

1. Focus op de basis
Als je plaatsneemt op de mat en om je heen kijkt zie je mensen in de meest ingewikkelde houdingen. Door jouw flexibele buurvrouw in de duifhouding kun je je geïntimideerd voelen en denk je misschien dat jij dat ook zou moeten kunnen. Dat is niet zo! Geen lichaam is hetzelfde en iedereen is dus weer goed in een andere yogahouding. Het is dus ook een fabel dat die flexibele buurvrouw een betere workout doet dan jij. Wat veel mensen niet weten, is dat de basis veel belangrijker is. Je kunt beter een kleine beweging goed doen, dan de volledige duifhouding terwijl je daar nog helemaal niet aan toe bent. Neem kleine stapjes. Als je het even niet trekt, is er helemaal niks mis mee om even een break te nemen in de child pose. 

2. Durf fouten te maken… en probeer het opnieuw
Iedereen die weleens een yogalesje heeft gevolgd, weet dat er ingewikkelde houdingen zijn. Van die houdingen waarvan je denkt ‘dat kan niet!’. Om te groeien in yoga, zal je het toch moeten proberen. Want hé, als een Yoga Teacher het kan dan jij toch ook! Bovendien zou een Yoga Teacher de houding nooit voordoen als ‘ie onmogelijk is om uit te voeren. Waarschijnlijk heb je de houding niet in één keer onder de knie, maar blijf het stug proberen. Uiteindelijk zal je de houding doorhebben! 

View post on Instagram
 

3. Kijk hoe het gaat
Bij hockey en voetbal is de intentie om nummer één te worden. Dat geldt niet voor yoga. Ga je op yoga omdat je de intentie hebt om na zes maanden een yoga master te worden? Dat is niet helemaal de bedoeling van de sport. Yoga is bedoeld als een lifetime practice. Natuurlijk wil je altijd beter worden, maar knoop er geen tijdbestek aan vast. Kijk hoe het gaat, laat jezelf verrassen door je eigen kunnen. 

4. Richt je op je ademhaling
Hét geheim van yoga? Je ademhaling! Jep, zo simpel is het. Als je je gestrest of gefrustreerd voelt, focus je dan op je ademhaling. Adem rustig in en adem nog rustiger uit. Je zal zien dat je meteen een stuk kalmer wordt. Yogaoefeningen zijn ook gebaseerd op jouw ademhaling. Luister naar de docent wanneer je in- en uit moet ademen. 

5. Water!
Eén woord: water! Het is ontzettend belangrijk om genoeg water te drinken, voor én na de les. Vooral als je aan hot yoga doet, de favoriete vorm van Girlscene’s Danique en Emma. Als je zorgt dat je overdag voldoende water drinkt, hoef je tijdens de les niet per se te drinken. IJskoud water tijdens een hot yoga klas werkt averechts! Na een yogales is het belangrijk dat je weer voldoende drinkt zodat je lichaam weer gehydrateerd is. 

View post on Instagram
 

Wil jij ook een Yoga Teacher worden?
Altijd zen en in shape zijn, en dat overbrengen aan andere mensen? Dat kan! Via Absolute Yoga Amsterdam kun je een Hot Yoga Teacher Training volgen en kun je daarna misschien wel aan de slag bij deze leuke hot yoga school!

Eisen: 
– Minimale leeftijd van 16 jaar
– 3 maanden ervaring met hot yoga
– Engels moet goed genoeg zijn, verstaan en spreken

Lijkt dit jou wat? Kijk op de website van Absolute Yoga Amsterdam voor meer informatie. 

Doe jij ook aan yoga? 

Bron, bron