News

Fit blogger laat zien hoe misleidend Instagram foto’s zijn

Je hoeft Instagram maar te openen en je feed staat vol met jaloersmakende kiekjes. Nu het zomer is, nemen vooral fit- en health gerelateerde foto’s de overhand. Fit bloggers kunnen je enorm motiveren om gezond te eten en de sportschool in te duiken, maar ze kunnen je ook rot laten voelen. Waarom heb jij geen sixpack en gespierde armen? Maar, niets is wat het lijkt op Instagram. Dat bewijst fit blogger Tiffany Brien met twee foto’s die slechts 12 uur (!) na elkaar zijn gemaakt. 

Instagram is een wereld van de schone schijn. Mensen delen alleen hun mooiste en leukste foto’s. Hierdoor kun je denken dat iedereen het beter voor elkaar heeft dan jij. Vooral nu de zomervakantie voor de deur staat, kun je enorm jaloers zijn op de afgetrainde lichamen die je voorbij ziet komen. Toch moet je niet álles geloven wat je op Instagram ziet.

Tiffany Brien is een fit blogger en deelt veel bikinifoto’s op social media. Haar lichaam is #bodygoals voor veel van haar volgers. Toch heeft ze besloten om ons een realitycheck te geven. Normaal post ze alleen foto’s waarop haar lijf goed uitkomt, maar nu deelt ze voor één keer ook een onflatterende foto. De Britse blogger heeft namelijk vaak last van een opgeblazen buik. 

“Nee, ik ben niet zes maanden zwanger. Het is mijn food baby”, schrijft ze bij haar foto op Facebook. “Deze foto’s zijn 12 uur na elkaar gemaakt. Links vlak voordat ik naar bed ging en rechts toen ik net op was”. Tiffany wil haar volgers laten zien dat Facebook en Instagram enkel momentopnames laten zien uit iemands leven. “Ik wilde een bad day delen om te laten zien dat niemand perfect is.” 

Wat vind jij van Tiffany’s besluit om deze foto’s te delen?