News

Je raadt nooit wat de populairste Nederlandse stad is om te wonen

Op een gegeven moment is het tijd om je vleugels uit te slaan. Sommige mensen doen dat als ze gaan studeren, anderen blijven nog iets langer bij hun ouders wonen. Maar wat is dan dé plek waar de meeste mensen willen wonen? Daar is (wederom) onderzoek naar gedaan en het resultaat is eh… niet heel verrassend. Lees maar verder.

De kop van dit artikel mag je met een korreltje zout nemen, want waarschijnlijk is het niet heel moeilijk om te gokken dat Amsterdam nog steeds de populairste stad is om in te wonen. Nou ja, als je naar de huizenprijs kijkt en naar hoeveel mensen in de stad willen wonen is 1 + 1 al snel 2, toch? Kijk maar om je heen, mensen die in Amsterdam gaan studeren willen daar ook graag wonen. Vooral als je niet in de Randstad woont is het vaak een lange reis om naar Amsterdam te komen en ja, dan is je eigen studentenkamer in de stad erg fijn. Als er veel vraag is gaat de prijs natuurlijk ook enorm omhoog. Tja, als Amsterdam de populairste stad blijft gaat dat de komende tijd niet veranderen.

Niet alleen Amsterdam is een populair om te wonen, ook Utrecht en Amstelveen (naast Amsterdam) zijn plaatsen waar mensen zich graag vestigen. Sterker nog, waarschijnlijk zijn veel mensen jaloers als jij daar wel een huisje hebt gevonden! Eigenlijk is dit de laatste 10 jaar niet veranderd. Wat wel veranderd is, is de top 10 populairste steden. Haarlem staat nu op plaats 4 in plaats van Den Bosch en Nijmegen stoot Amersfoort uit de lijst.

Weten we dat ook weer!

Waar zou jij graag wonen?

Bron

Must reads 👀