Lifestyle

Goed nieuws voor iedereen die van selfies maken houdt!

Ben jij ook zo iemand die voor elke maaltijd even een moment neemt om er een foto van te maken en kan je niet naar een feestje zónder het vast te leggen op Snapchat? Jouw ouders snappen waarschijnlijk niks van deze ‘fotodrang’ en sommige mensen om jou heen vinden dat geflits irritant, maar er is goed nieuws! Jouw selfieverslaving brengt een groot voordeel met zich mee. Ga vooral door met Snappen en Instagrammen ;-).

Een outfitfotootje op Instagram, een selfie met de nieuwste filter op Snapchat: foto’s maken is populairder dan ooit. Terwijl je moeder niet weet hoe ze fatsoenlijk op een foto moet staan met haar ogen open en zonder te praten, ben jij inmiddels een selfiequeen geworden. Tja, we leven nu eenmaal in het selfietijdperk!

Toch heeft een selfie niet per se een goede naam. Sommige mensen noemen het oppervlakkig en het kan dodelijk vermoeiend zijn om het gevoel te hebben dat je altijd foto’s moet maken. En wat is er met ‘live in the moment’ gebeurd? Maar, er is één groot voordeel aan selfies! Een nieuwe onderzoek wijst uit dat selfies maken je juist gelukkiger maakt!

Een onderzoek van de American Psychological Associaion wijst uit dat foto’s maken je niet afleidt, maar er juist voor zorgt dat je meer geniet van een moment! Een selfie kan er dus voor zorgen dat je dat feestje of diner leuker vindt dan wanneer je jouw camera niet gebruikt. Ha!

Er hebben meer dan 2000 mensen meegedaan met het onderzoek. Tijdens een experiment moesten de deelnemers een activiteit doen, zoals een bus tour doen of eten op een food festival. Een groep moest foto’s maken, de andere groep niet. Daarna gaven de deelnemers de activiteit een cijfer. Wat bleek? Vrijwel elke deelnemer die wél foto’s maakte, gaf de activiteit een hoger cijfer. Dat komt doordat je de activiteit bewuster meemaakt, omdat je wordt gedwongen om de omgeving goed in je op te nemen.

Als je de volgende keer kritiek een opmerking krijgt tijdens een selfiesessie, dan weet je wat je moet zeggen. Selfies maken je gewoon gelukkig!

Maak jij vaak selfies?

Bron

Must reads 👀