Beauty

5 tips voor voller uitziend haar

Het is herkenbaar voor bijna ieder meisje met een fijner haartype: het enige wat je dan vaak wil is faken dat je voller uitziend haar hebt. Volume shampoos zijn jouw ding, touperen hoort inmiddels bij je routine en je doet nooit – maar dan ook echt nooit – je haar strak naar achter. Maar no worries, met de volgende tips ziet je haar er voller uit.

Op de catwalk geldt tegenwoordig het motto the bigger, the better. Hoog haar en volume domineren de trends seizoenenlang. Maar wat als je dat haar niet van jezelf hebt? Er zijn verschillende trucs en producten die je helpen om fuller looking hair te krijgen en Girlscene helpt je hierbij! PS: je hebt er geen extensions voor nodig.

1. Mousse
Haar dat slap langs het gezicht hangt heeft vaak de neiging om te doen wat het wil: niet meewerken. Als je een kunstwerk van je haar maakt zakt het uit en proberen om je haar te krullen is vaak tijdverspilling. In dat geval gebruik je waarschijnlijk geen (volume) mousse. Mousse kun je eigenlijk zien als de lijm die ervoor zorgt dat je haar blijft zitten zoals jij wil. Het beste is om de mousse royaal in je haren aan te brengen nadat je het hebt gewassen en als je haar nog nat is. Föhn het vervolgens droog met een borstel. Wat je nu doet is je haar preppen en dat helpt enorm als je je haar meer grip wil geven. Het is mooi meegenomen dat het daarna voelt alsof je dubbel zoveel haar hebt!

2. Ronde borstel
Als je niets met je haar doet is het niet gek dat het vaak maar hangt. Daarom is niet alleen het preppen van je haar belangrijk, maar ook het föhnen zelf. Met een ronde borstel creëer je volume bij de haaraanzet en met de warmte van de föhn zorg je ervoor dat je haar er voller uit blijft zien gedurende de dag. Heb je niet de skills om met een ronde borstel je haar droog te föhnen? Dan kun je ook een föhnborstel kopen. Die hoef je alleen maar aan te zetten en uit de borstel komt dan de warme lucht. Dat is net iets makkelijker én sneller in gebruik.

3. Volumepoeder
Girlscene’s Danique zweert bij volumepoeder om haar haren tussen wasbeurten door zo vol mogelijk te laten lijken. Als je haar bij de aanzet al wat hoger zit, ziet het er over het algemeen al voller uit. Bovendien lijkt het wel alsof je volumepoeder gedurende de dag kunt ‘activeren’. Dat wil zeggen, als je weer met je handen door je haar gaat en je aanzet masseert doet de volumepoeder weer wat het moet doen en gaat je haar weer iets boller staan. Ook fijn: je hebt maar een klein beetje poeder nodig om je haar stugger te maken.

4. Shampoo
De juiste shampoo voor je haar verricht ook wonderen. Als je een shampoo gebruikt die verzorgend is en olie bevat is het niet gek dat je haar slap is. Zorg er daarom voor dat je altijd voor shampoo kiest die je haar voller maakt en textuur geeft. Zo is de John Frieda Beach Blonde Cool Dip shampoo prettig omdat het je haar goed schoonmaakt, maar ook omdat het een lichtgewicht shampoo is. Het maakt je haar dus niet zwaarder, waardoor je het makkelijker voller laat lijken.

5. Borstel
Met de juiste borstel zorg je ervoor dat je haar er voller uitziet. Hoe? Neem een goede borstel – onze favoriet is die van Rock & Ruddle – en borstel je haar goed door van aanzet tot punt. Dun haar heeft namelijk de neiging om samen te kleven met andere haren, waardoor je haar soms slierterig oogt. Door te borstelen haal je de haren los van elkaar en oogt het voller. Borstel niet te vaak, want de kans dat je er haren uittrekt is dan aanzienlijk groter en dat is ook niet helemaal de bedoeling. Mis je een beetje volume? Toupeer dan de kroon van je hoofd voor een extra oomph.