Beauty

8 manieren waarop je babyolie kunt gebruiken

Er zijn van die ietwat saaie producten te koop die in het dagelijks leven eigenlijk heel goed van pas komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van babyolie? Dat hoef je heus niet alleen maar voor baby’s te gebruiken! Juist omdat je het op zoveel manieren kunt gebruiken leek het de Girlscene redactie een goed idee om die manieren onder elkaar te zetten.

1. Oogmake-up remover
Wist je dat je je oogmake-up prima kunt verwijderen met babyolie? Niets zo vervelend als mascara dat maar niet los wil komen van je wimpers of eyeliner die muurvast zit. Tegen olie is make-up niet bestand en daarom is dit een makkelijke, veilige en goedkope manier om je make-up te verwijderen.

2. Tijdelijke tatoeages
Tijdens het festivalseizoen zijn tijdelijke tatoeages helemaal hip, hot en happening. Als jij naar een festival bent geweest heb je er ongetwijfeld een paar gespot of misschien heb je ze zelf wel opgeplakt! Helaas zitten ze er aan het einde van de dag niet meer goed op en verdwijnen ze niet mooi onder de douche. Gebruik dan babyolie om de laatste restjes te verwijderen, et voilà.


3. Bad

Olie is fantastisch voor meiden met een droge huid. Stap je uit bad met een trekkerig gevoel? Voeg dan altijd een scheutje babyolie toe om je huid te verzorgen. Pas op dat je niet uitglijdt als je uit bad stapt. 😉 Eén ding is zeker: je hoeft je na het badderen niet meer in te smeren met bodylotion, want de olie is waarschijnlijk al genoeg voor je.

4. Shampoo resten
Dit is niet heel sexy, maar als je problemen hebt met bepaalde (goedkope) shampoos die niet goed uitspoelen, dan kan babyolie je redden. Zie je aan het einde van de dag allemaal ‘resten’ zitten terwijl je geen roos hebt? Dan krijg je dit met babyolie uit je haar. Let op: daarna moet je dus wel weer je haar wassen (en dan natuurlijk het liefst met een andere shampoo).

5. Littekens
Wil je graag dat littekens kleiner worden en minder opvallen? Dan is het aan te raden om het littekenweefsel te masseren. Droog masseren is niet ideaal en daarom is babyolie een aanrader. En onthoud: a little bit goes a long way.

6. Voeten
Wie last heeft van droge enkels en hielen heeft alleen een beetje babyolie nodig om weer zachte voeten te krijgen. Het is trouwens een aanrader om dit in bed te doen, want het is 1. niet prettig en zelfs gevaarlijk om te lopen met olie op je voeten en 2. het is niet fijn om viezigheid aan je voeten te krijgen. Herhaal iedere avond en als het goed is zijn je voeten na een paar dagen in prima staat.

7. Scheren
Voor de extra droge benen is scheren met babyolie een goede optie. Met babyolie verklein je de kans op wondjes en irritatie en zorg je er tegelijkertijd voor dat je benen (of je huid) niet uitdroogt. Let er wederom op dat je niet uitglijdt want de olie maakt je vloer glad.

8. Massage
Het is misschien voor de handliggend, maar waarom zou je babyolie niet voor masseren gebruiken? Als je toch een fles in huis hebt… Heb je meteen een goede reden om aan je vriend of huisgenoot te vragen om je nek even los te maken. 

Waarvoor gebruik jij babyolie?

Beeld: iStock