Lifestyle

Lifehack: hierdoor is je keuzestress voorgoed voorbij

Welk jurkje trek je vanavond aan? Die met die strepen heb je vorige week al aangetrokken. Maar die zwarte is een beetje saai. Of toch een broek… óf je gaat nog even naar de stad voor een compleet nieuwe outfit! Het is een voorbeeld van één van de vele keuzes die je wekelijks moet maken. Onze generatie staat bekend om keuzestress en dat is ook niet gek met zoveel opties. En nee, het beperkt zich niet alleen tot twijfelen voor de kledingkast. Een oplossing voor keuzestress is daarom heel erg welkom. Goed nieuws: die is er nu! Deze hack gaat jouw leven veranderen.

Het is fijn dat we kúnnen twijfelen over een stap-outfit, maar het kan je serieuze stress opleveren. Als je op een dag ook al moet beslissen of je een Starbucks caramel frappuccino of toch een latte bij het café op de hoek moet halen en of je vandaag of toch morgen die schoolopdracht af moet maken (en waar dan), kan het weleens te veel worden. Het lijken kleine beslissingen, maar de eeuwige twijfelaars onder ons weten hoe vervelend het is.

Gelukkig is er een oplossing! Althans, een hack waardoor je leven een stukje simpeler wordt. Met de app CHOOSE kun je nu hulp krijgen van jouw vrienden of mensen van over de hele wereld bij het maken van dagelijkse beslissingen. Welke schoenen moet je aantrekken: sneakers of hakken? Moet je die ketting bij Forever 21 wel of niet kopen? Welke vraag je ook hebt: stel het in de app en jouw keuze is gemaakt.


Het werkt als volgt:
– Upload jouw CHOOSE-moment
– Stel in wanneer je antwoord wil
– Stel je vraag
– Stuur het naar je vrienden of alle gebruikers
– Geef anderen advies door NICE of THINK TWICE aan te vinken

De redactie heeft inmiddels een account aangemaakt (zie hierboven) en we zijn een groep gestart om elkaar te helpen bij beslissingen. Zo weet Danique nooit wat ze ‘s middags moet lunchen, Renée weet niet wat ze aan moet trekken en Emma twijfelt vaak welke kleur nagellak ze op moet doen. Super fijn en stiekem ook gezellig om elkaar te helpen met zulke (onbenullige) beslissingen.

Wil jij ook hulp bij het beslissen? CHOOSE the app is te downloaden voor iOS en Android. De app is helemaal gratis!

Wat vind jij van deze app? Heb jij al een account aangemaakt?