Beauty

Maak jij deze fouten ook tijdens het verwijderen van je make-up?

Je make-up ‘s ochtends opdoen is allemaal prima. Je hebt hier meestal geen problemen mee en het gaat gewoon lekker vlot. Maar dan komt het moment aan het einde van de dag: je moet je make-up er weer af halen. Het is heel belangrijk dat je dit doet, maar je hebt hier vaak niet echt zin in en je raffelt het een beetje af. Maak jij deze fouten ook wanneer je je make-up eraf haalt? 

Haal jij je make-up er ook nooit zo goed  af? Time for a change! Je gezicht reinigen aan het einde van de dag is heel erg belangrijk. Hieronder lees je een aantal veelgemaakte fouten en je leest ook meteen tips hoe je dit kunt veranderen. Ben je er klaar voor?

1. Je doet je haar niet in een staart
Dit is waarschijnlijk iets waar je niet heel veel zin in hebt. Maar wanneer je je haar niet vast doet, is de kans groot dat je niet je gehele gezicht schoonmaakt. Je slaat een stukje huid over die dichtbij je haargrens ligt. Het is van belang dat je je gehele gezicht goed schoonmaakt. Anders kunnen er (make-up)restjes achterblijven die weer ontstekingen kunnen veroorzaken. Een kleine moeite: doe je haar even in een staart!

2. Je bent te gehaast
Je wil zo snel mogelijk naar bed, dus alles moet snel! Je make-up er gehaast afhalen is voornamelijk slecht voor je ogen. Als je gehaast bent, ben je waarschijnlijk als een gek met je make-up remover over je ogen aan het wrijven. Je kunt je ogen veel beter rustig behandelen. Houd een wattenschijfje, of wat je ook gebruikt, met make-up remover een tijdje tegen je ogen aan. Op deze manier komt de make-up al een beetje los en kun je het uiteindelijk veel makkelijker wegkrijgen. Als je dit doet is de kans is ook groter dat je wakker wordt zonder zwarte mascaravlekken onder je ogen. 

3. Je gebruikt make-up remover doekjes
Deze doekjes lijken de perfecte oplossing voor meiden die geen zin/tijd hebt om hun make-up er af te halen. Je haalt een doekje over je gezicht en klaar! Helaas, het leek ook haast te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Een doekje kan niet alle make-up van je gezicht halen. Het is belangrijk dat je je gezicht ook nog even goed wast met water. Op deze manier kun je ook die laatste restjes wegspoelen.

4. Je vergeet je ogen goed schoon te maken
Heb je vaak restjes eyeliner en mascara onder je ogen als je opstaat? Grote kans dat je dit vaak niet goed schoonmaakt. Als je dit niet doet kun je na verloop van tijd ontstekingen krijgen of irritaties. Het is dus echt belangrijk dat je je ogen goed schoonmaakt en even checkt of je echt alles hebt gehad.

5. Je gebruikt een verkeerde cleanser
Cleansers zijn een geweldige uitvinding, maar gebruik jij wel een cleanser die er voor geschikt is om (waterproof) make-up te verwijderen? Het kan nog zo lekker ruiken of goed uit de test komen. Als je een cleanser gebruikt die niet gemaakt is om make-up te verwijderen, dan gaat die dat niet ineens wel doen. Zorg daarom dat je eerst je make-up verwijdert door middel van een goede remover. Hierna kun je alsnog een cleanser gebruiken. Wil je het allemaal iets makkelijker maken? Koop dan gewoon een cleanser die ervoor gemaakt is om make-up te verwijderen.

6. Je gebruikt goedkope wattenschijfjes
Er is helemaal niks mis met goedkope spullen, maar je moet wel op de kwaliteit letten. Heb je wattenschijfjes die stukjes achterlaten op je gezicht? Koop dan alsjeblieft andere wattenschijfjes. Je wil toch niet dat je ontstekingen krijgt omdat er een stukje wat is achtergebleven in je oog bijvoorbeeld? Denk hier dus toch nog eens even overna en koop eventueel andere wattenschijfjes.

7. Je slaat een hele belangrijke stap over
Wat doe jij na het verwijderen van je make-up? Ga je dan meteen naar bed? Smeer je nog iets op je gezicht? Dit laatste is echt belangrijk. Ook al denk je dat je misschien niks nodig hebt. Heb je net je lippenstift verwijderd? Smeer dan een voedende lippenbalsem op je lippen. Heb je net je waterproof mascara van je ogen verwijderd en kostte het redelijk veel moeite? Smeer dan een verzorgende oogcrème rondom je ogen. Ook als je geen droge huid hebt, is het altijd verstandig om een voedende nachtcrème aan te brengen.

Heb jij nog even een wake up call nodig? Lees dan dit artikel over wat er met je huid gebeurt wanneer je slaapt met make-up op.

Welke fouten maak jij als het gaat om het verwijderen van je make-up?

Bron, bron

Must reads 👀