Beauty

Met deze make-up kom jij de zomer door

Vochtigheid, zweet, zon: je make-up heeft het in de zomer niet makkelijk. Het is heerlijk om zonder make-up in de zon te liggen, maar als je wel make-up wilt dragen kan dit best lastig zijn. Je foundation glijdt van je gezicht en met water in de buurt is je mascara ook niet veilig. Girlscene geeft tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je make-up mooi blijft zitten als het buiten heet is.

Het blijft een vak apart: zorgen dat je make-up blijft zitten in de zomer. Je zweet, zont, zwemt en bent de hele dag buiten. Dat eist best wel wat van je make-up! Daarnaast vind je het waarschijnlijk ook niet zo fijn om met een hele dikke laag plamuur rond te lopen. Hier lees je hoe je toch make-up kunt dragen zonder dat het meteen wegsmelt.

1. Bij het zonnen
Make-up dragen tijdens het zonnen voelt niet zo lekker aan en raden we daarom ook niet aan. Door de warmte smelt de foundation snel van je gezicht en wordt het vlekkerig. Wil je wel iets van make-up dragen? Bij het zonnen kun je beter alleen de basis dragen. Begin met een dagcrΓ¨me en breng daarna een laag zonbescherming aan. Vergeet je nek en oren niet. Daarna poeder je je gezicht af, maar zorg wel dat je het overal doet. In principe laat make-up gewoon zon door. Daarna kun je wat mascara aanbrengen, je wenkbrauwen in vorm brengen en eventueel een lipproduct gebruiken. Let wel op: ook je lippen kunnen verbranden! Een balsem met zonbescherming is een goede oplossing. Als je jezelf opnieuw insmeert herhaal je dit ritueel. Dus eerst zonbescherming, dan wat poeder en lipbalsem.

 

A photo posted by Mary Kay (@marykayus) on

2. Bij het zwemmen
Lekker zwemmen hoort echt bij de zomer, maar het water spoelt wel al je make-up weg. Wil je er de hele dag perfect uit blijven zien, dan moet je je make-up bijwerken. Hanteer hiervoor hetzelfde ritueel als tijdens het zonnen, maar zorg wel voor een goede waterproof mascara! Ook zijn er nog meer watervaste producten verkrijgbaar. Een waterproof eyeliner en bronzer zijn geen overbodige luxe als je veel en vaak zwemt. Neem een klein tasje mee met spullen die je veel gebruikt. Na je duik fris je je dan even op. Ook handig: als je naar het strand gaat, neem dan babydoekjes mee. Kun je tenminste eerst het zand van je gezicht vegen voordat je een nieuwe laag make-up aanbrengt.

Voor de meiden die de hele zomer in het water liggen, is het ook een idee om de wimpers (en eventueel wenkbrauwen) te verven. Je kunt gewoon een kit kopen bij de drogist en je wimpers zwart verven. Het ziet er heel natuurlijk uit en je hoeft geen mascara te dragen, maar hebt toch een mooie oogopslag. Vooral voor blonde wimpers is het echt een oplossing. Geen uitgelopen mascara, wel diepzwarte wimpers.

3. Als het echt onwijs heet is
In Nederland komt het niet snel voor dat dat het mega heet is, maar in het buitenland wel. Ga je bijvoorbeeld naar warme landen zoals Spanje en Frankrijk? Zorg dan voor goede waterproof make-up. Het weer is daar zo vochtig dat de make-up bijna van je gezicht smelt! Zorg ook voor een goede compacte poeder. Zo blijft alles op zijn plek en kun je jouw gezicht gedurende de dag even bijwerken. Vergeet ook niet om de hele dag zonbescherming aan te brengen. Ook in dit geval is het een idee om je wimpers te verven. Doe het voor je vertrek en je hoeft de hele vakantie nergens meer over na te denken. Ideaal!

4. Op het terras
Wij houden van terrasjes! ‘s Avonds, als het wat meer is afgekoeld, kun je gaan voor een volledige make-up look. Foundation, bronzer, highlighter… Maar vaak is je gezicht na een dag zon lekker gebruind en heb je een mooie glow. Zonde om dit weg te stoppen onder lagen make-up toch? Gebruik wat highlighter op je jukbeenderen, neus en cupidoboog. Dit benadrukt nog meer je zomerse gloed. Met wat bronzer kun je je opgedane kleurtje nog wat meer benadrukken. Je ogen kun je mooi opmaken met glanzende, zomerse kleuren en jij bent helemaal klaar voor een avond op het terras! Overdag op het terras? Denk aan zonbescherming, een zonnebril en wat bronzer of blush. Meer heb jij echt niet nodig om te genieten van je drankje.

5. Tijdens het sporten
Make-up tijdens het sporten is al lastig, laat staan in de zomer! Vergeet als je naar buiten gaat niet om je goed in te smeren met een speciale sportzonnebrand. Dit blijft goed zitten tijdens je work-out. Daarnaast kun je wat waterproof mascara opdoen, maar verder adviseren wij om gewoon niets op te draegn. Je gaat het er toch weer afzweten en ach, dat rode hoofd hoort er nu eenmaal bij. Voor je sportselfies bestaat er gelukkig zoiets als een Instagramfilter. πŸ˜‰ Voor alle ander musthaves die zomers tijdens het sporten nodig hebt, klik je hier. Wil je het snel in huis hebben, kijk dan snel waar je vandaag kan bestellen en het morgen in huis kan hebben.

6. Als het echt niet kan
Is het echt te warm of moet je te vaak het water in om make-up te dragen? Geen probleem. Draag een zonnebril, zomerhoed en wat lippenbalsem en niemand die door heeft dat jij geen make-up draagt. En al zou het wel zo zijn: zonder make-up ben je net zo mooi! Helemaal in de zomer, als de zon een gezonde kleur op je gezicht tovert en je lekker ontspannen bent.

Wat voor make-up draag jij zomers het liefst?