Real life

Girls Issues: Ik voel me buitengesloten

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die advies wilt omdat ze zich buitengesloten voelt.

Hey Girlscene,

In de brugklas kreeg ik een paar nieuwe vriendinnen die ik echt helemaal geweldig vond. Ik wilde heel graag bij ze horen en gaf ze daarom heel vaak complimentjes en stelde veel vragen aan ze. Aan het einde van de brugklas ging ik meer om met andere meiden die me vervolgens keihard lieten vallen.

Ik was daar best kapot van en kon mezelf wel voor mijn kop slaan. Waarom zag ik niet eerder dat ik alleen maar please-gedrag vertoonde? Gelukkig kon ik het jaar daarop moeiteloos aansluiten bij mijn oude vriendinnen. Mijn allerbeste vriendin ging naar een ander niveau en daardoor kwam ze niet bij mij in de klas, maar ik zat nog bij mijn andere vriendinnen. Het hele jaar was het super gezellig. Maar mijn oma werd ernstig ziek en zij was een soort van vriendin voor mij geworden. Dit speelde zich allemaal af in de vakantie. Via WhatsApp steunden alleen mijn twee beste vriendinnen me, de rest vond het zielig voor me. Eén vriendin vroeg nadat ik het bericht verstuurd had doodleuk welke haarverf ze moest kopen!

Na die vakantie kwam ik op school en ze praatten gewoon over koetjes en kalfjes! Ik liet me niet kennen en praatte gewoon mee. Als mijn vriendinnen vragen hadden, beantwoordde ik ze en adviseerde ik ze, maar andersom deden ze dat nooit of sporadisch. Ik was dan altijd even teleurgesteld, maar dat maakten ze gauw goed door iets leuks te gaan doen met zn allen.

Maar nu komt het volgende probleem: gisteravond appte mijn vriendin A. mij of ik het erg vond dat zij dit jaar naast iemand anders ging zitten. Dit klinkt heel klein, maar mijn andere vriendin deed dit ook al. Dus ik moet samen gaan zitten met één van de buitenbeentjes van onze vriendinnengroep. Ik ga daar nu naast zitten, maar het doet me wel pijn dat ze me weer laten vallen. Zogenaamd omdat ik beter bevriend ben met het buitenbeentje en het meisje waar zij naast gaat zitten niet. Ik voel me in de steek gelaten. Hebben jullie please tips over wat ik moet doen of wat ik met mijn vriendinnen aan moet?

Xx

Lieve Anoniem,

Volgens ons is het nu van belang dat je met je vriendinnen gaat praten. Het is heel erg vervelend dat jij je zo voelt en dat je het idee hebt dat je er niet meer bij hoort. Als jij ergens mee zit, zoals de situatie met je oma, dan is het wel zo netjes van je vriendinnen dat ze jou steunen. Je mag ook best tegen je vriendinnen zeggen dat je het vervelend vindt dat ze dit niet hebben gedaan.

Tegelijkertijd moet je ook goed nadenken over het gedoe met het naast elkaar zitten in de klas. Je hebt het hier over een buitenbeentje van jullie vriendengroep. Misschien is het wel een goed idee om haar er ook eens wat meer bij te betrekken? Waarom zou je niet naast het meisje willen zitten dat zogenaamd het buitenbeentje is? Jij vindt het niet leuk dat je beste vriendinnen nu niet naast je willen zitten, maar probeer je eens in te denken wat dat andere meisje dan denkt. Zij denkt nu waarschijnlijk dat jij ook niet naast haar wil zitten en dat is eigenlijk een beetje hetzelfde als wat jij voelt.

Probeer het andere meisje er eens wat meer bij te betrekken en praat met haar over de problemen die je nu hebt. Ga ook eens met je andere vriendinnen praten en vertel aan hen wat je voelt. Zorg dat zij precies weten wat je dwars zit, zodat zij er iets aan kunnen doen!

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl 

Must reads 👀