Real life

Girls Issues: Ik heb ruzie met mijn beste vriendin

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die advies wilt omdat ze ruzie heeft met haar beste vriendin.

Hallo lieve Girlscene!

Ik vind jullie site echt supertof! Ik kijk er elke dag met veel plezier op, maar ik heb even advies nodig. De laatste tijd heb ik best wel veel ruzie met mijn beste vriendin. Ze gaat opeens heel veel met mijn andere vriendin om en ze heeft ook over mij staan praten . Ik weet het, we roddelen allemaal wel een keer, maar ik voel me erg buitengesloten. We gingen eerst veel met elkaar om. Het is je beste vriendin, dus het doet best wel pijn als ze dan over je roddelt. Mijn beste vriendin is eigenlijk iemand die altijd gemene opmerkingen maakt. We hadden laatst ruzie en zij geeft mij eigenlijk van alles wat ik doe de schuld. Ik ben het echt beu, ze heeft een paar dagen geleden gezegd dat ik blij mocht zijn dat er eindelijk iemand was die om mij gaf.

Ik vond dit echt een heel nare opmerking en heb er nog steeds wel last van. Nu zegt ze dat ze dat nooit heeft gezegd, maar dat heeft ze wel. Nu heeft ze daarnet weer gezegd dat ze de oude mij “mist” en dat ik heel erg veranderd ben. Ik heb het idee dat zij juist degene is die heel erg veranderd is. Thuis gaat het niet zo goed. Mijn ouders komen in de bijstand en we kunnen daardoor niet veel meer doen. Mijn ouders hebben ook vaak ruzie en ik zit gewoon niet lekker in mijn vel. Stel dat ze wel gelijk heeft, dat ik heel erg veranderd ben en ik blij mag zijn dat er eindelijk iemand is die om mij geeft, wat dan?

Xxx

Lieve anoniem,

Het is duidelijk dat je in een lastige situatie zit. Het is ten eerste al niet leuk om ruzie te hebben met je beste vriendin, maar dat het thuis ook niet zo goed gaat is ook totaal niet fijn. Wij hopen in ieder geval voor jou dat het thuis allemaal snel beter gaat.

Je moet je ten eerste afvragen of je beste vriendin wel zo’n goede vriendin is. Roddelen doen we allemaal wel eens, maar roddelen over beste vriendinnen is echt niet oké! Het is ook zeker niet leuk wat ze over jou zegt en een beste vriendin hoort dat soort dingen absoluut niet te zeggen. Wij denken dat het verstandig is om met je beste vriendin te praten. Doe dit face to face, dus niet via WhatsApp of andere media. Vertel haar eens waar je mee zit en vraag haar waarom ze zo doet.

Als ze vervelend blijft doen moet je haar proberen te vergeten. Er zijn vast nog genoeg andere leuke meiden met wie je vriendinnen kunt worden. Een beste vriendin die alleen maar aan het roddelen is over jou, is natuurlijk geen beste vriendin. Je moet niet over jezelf heen laten lopen!

Heel veel succes,

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl 

Must reads 👀