Beauty

Zo krijg je een beachy look zonder het strand

Vind jij jouw haar ook altijd zo leuk zitten wanneer je een dagje naar het strand bent geweest? Warrig en stug haar is ineens helemaal niet zo erg meer. Je kunt zo door naar een feestje ‘s avonds, want je haar ziet er beachy chic uit! Maar wat nou als je wel vaker die beachy look wil hebben, ook als je niet naar het strand bent geweest? 

De kans is groot dat je niet elke dag naar het strand kunt gaan. Je hebt hier misschien geen tijd voor en het is ook niet altijd lekker strandweer in Nederland. Maar gelukkig zijn er verschillende methodes om wel mooi beachy haar te krijgen! Dus na het lezen van dit artikel kun jij elke dag als een echt strandprinsesje door het leven gaan.

#1 Sea Salt Spray
De laatste jaren zie je dit product steeds meer voorbij komen: salt spray. Het is een spray voor in je haar waar (zee)zout in verwerkt zit. Wanneer je dit in je haar sprayt, krijgt je haar een wat stuggere structuur. Ze voegen wat volume toe aan je haar en je haar wordt er ook wat minder pluizig van. Iedereen kan deze spray gebruiken. Je kunt het op nat haar gebruiken, maar ook op droog haar. Je moet voor jezelf even testen wat je het mooiste en fijnste vindt. Heb je geen zin om salt spray aan te schaffen? Je komt zelf ook een heel eind met een spuitfles, water en zeezout! In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten sea salt sprays.

# Krultang
Je kunt mooie beachy waves maken met een krultang. Vaak krijg je van een dagje strand een beetje slag in je haar of wat meer krullen. Met een krultang kun je dit zelf prima nabootsen. Je kunt dit ook combineren met een salt spray, maar test dit altijd wel even uit. Voor grotere krullen gebruik je een dikke krultang en voor juist de wat kleinere, dunnere krullen gebruik je een dunne krultang. Er zijn ook krultangen verkrijgbaar waarbij je de kop kunt verwisselen! Super handig, want zo kun je ook wisselen in de krullen.

# Knotjes
Ben je niet zo’n fan van salt spray en wil je ook liever niet met een krultang in de weer? Dan zijn knotjes de perfecte uitkomst. Was je haar en droog je haar af tot het handdoekdroog is. Hierna kun je je haar in meerdere knotjes doen. Je kunt heel veel kleine knotjes maken, dan krijg je wat kleinere krullen, maar je kunt ook een paar grote knotjes maken, dan krijg je juist wat grotere krullen. Zorg ervoor dat je haar niet té nat is, want dan droogt het misschien niet goed. Je kunt eventueel nog wat volume of textuurspray aanbrengen. 

# Vlecht je haar (in)
Spray je haar in met wat volume en textuurspray en vlecht je haar vervolgens. Je kunt gewoon een vlecht maken, maar ook aan de bovenkant van je haar krullen wilt, kun je je haar ook invlechten. Ga vervolgens slapen met de vlechten en haal dit er ‘s ochtends uit. Voordat je de vlechten uitdoet kun je nog wat haarlak op de vlechten spuiten zodat het allemaal iets steviger wordt.

Wat doe jij om je haar een beachy look te geven?