Beauty

5 redenen waarom je droogshampoo in huis moet hebben

Droogshampoo is een typisch love it or hate it-product. Sommige mensen, waaronder de Girlscene redactie, zweren bij droogshampoo, terwijl anderen liever zover mogelijk uit de buurt blijven. Ieder z’n ding! Maar juist omdat we nog steeds zo’n fan zijn van dit product delen we met liefde vijf redenen waarom je droogshampoo in huis moet hebben. Lees snel verder.

Onlangs stuurde L’Oréal hun nieuwste droogshampoo (€5,99) toe en toen realiseerden we weer hoe gek we eigenlijk zijn op dit product. Ja, droogshampoo kan negatieve effecten hebben, maar als je het niet te vaak gebruikt en vooral niet te veel gebruikt heb je daar niet zo snel last van. Wij hebben in ieder geval nergens last van! Daarom een kleine ode aan dit product.

1. Dankzij droogshampoo leer je je haar om meer tijd tussen wasbeurten te laten
Niets zo vervelend als iedere dag je haar moeten wassen. Althans, daar is vast niet iedereen het mee eens, maar je weet vast wel dat iedere dag je haar wassen niet per se heel goed is voor je haar. Alleen daarom komt droogshampoo al goed van pas! Soms denk je ‘s ochtends dat je écht je haar moet wassen, maar wil je het simpelweg uitstellen. Droogshampoo helpt hierbij.


2. Droogshampoo geeft (slap) haar meer volume

Hangt je haar slap langs je gezicht na het wassen? Dan is droogshampoo een ideaal stylingproduct om volume en bounce in je haren te krijgen. Spray de droogshampoo niet op de haaraanzet, maar juist door je haar heen voor het gewenste resultaat. Je haar krijgt door droogshampoo een instant lift en kleeft dan niet in sliertjes aan elkaar.

3. Door droogshampoo blijft je haar beter in model
Of je nu gaat voor een gevlochten kapsel of juist krullen in je haar, als je eerst droogshampoo in de lengtes sprayt blijft je haar in ieder geval al beter zitten. Droogshampoo voelt wat stroef aan in je haren, waardoor je juist extra grip krijgt. Daarom is het niet alleen fijn om op fijn haar te gebruiken, maar ook als je je haar in model wil krijgen dus.

4. Droogshampoo absorbeert vet
Eigenlijk hebben we het nog niet per se over dé werking van droogshampoo gehad: het absorbeert vet! Vette lokken verdwijnen als sneeuw voor de zon als je droogshampoo op je haaraanzet spray. Maar let op: gebruik niet te veel droogshampoo. A little bit goes a long way. Lees ook even de instructies op de achterkant zodat je precies weet hoeveel afstand je van je haar moet houden als je sprayt. Vaak is dat zo’n 20 tot 30 centimeter.

5. Haarspeldjes schuiven niet meer uit je haar dankzij droogshampoo
Vind je het ook zo vervelend dat haarspeldjes makkelijk uit je haar schuiven, zelfs als je de geribbelde kant richting je hoofdhuid doet? Dan kunnen we je maar één tip geven: gebruik droogshampoo. Hoe werkt het? Je sprayt de droogshampoo op de plek waar je je schuifspeld wilt hebben en vervolgen schuif je het op z’n plaats. Et voilà: probleem opgelost.

Ben jij fan van droogshampoo? Waarom vind jij het een fijn product?

Must reads 👀