Food

De 12 meest opmerkelijke restaurants

Ga jij ook graag uiteten? De kans is groot dat je een lievelingsrestaurant hebt. Maar er zijn ook heel veel restaurants die je waarschijnlijk niet kent en zeker zou moeten kennen. Dit zijn misschien niet de beste restaurants, maar ze zijn wel zeker het vermelden waard. Durf jij een bezoekje te brengen aan deze restaurants of liever niet?

Er zijn een hoop restaurants die waanzinnig leuk zijn en waar je heerlijk kunt eten, maar er zijn ook een aantal restaurants waar je misschien iets minder snel naartoe zou gaan. Benieuwd welke? Dat lees je hier. 

1. O.NOIR, Canada
Dineren in het donker? Eh, dat is best een beetje eng, maar in Toronto in Canada kan het! Je begint eerst in een bar, maar vervolgens ga je door naar het restaurant waar het eten geserveerd wordt. De obers vertellen je wel precies waar je je eten kunt vinden op je bord, dus je hoeft niet helemaal te zoeken naar je eten. 😉

2. Ice Restaurant, Dubai
Je moet wel een beetje van de kou houden, want bijna alles in dit restaurant is van ijs. Je zit op bankjes gemaakt van ijs, de tafels zijn van ijs, de borden zijn van ijs en je drinkt uit glazen gemaakt van ijs. Het is dus een bijzondere ervaring om hier eens te eten.

3. In-Flight Restaurant, Taiwan
Vind je het heerlijk om te eten in een vliegtuig, maar heb je niet altijd tijd (en geld) om in het vliegtuig te zitten, dan kun je naar dit restaurant. Hier kun je namelijk in een restaurant zitten wat precies op een vliegtuig lijkt. De bedienden zijn ook gekleed als stewardessen en je kunt gelukkig wel meer kiezen dan het normale menu in een vliegtuig.

4. Underwater Restaurant, Malediven
Onderwater eten is toch fantastisch? Tijdens het eten zie je allerlei vissen voorbij zwemmen en je hebt gewoon een prachtig uitzicht. Je moet wel geluk hebben, want er kunnen hier maar 14 mensen slapen per nacht.

5. Dinner in the sky, België 
Als je geen hoogtevrees hebt en je wil graag eens op grote hoogte dineren, dan hoef je niet eens zo ver weg. In België kun je namelijk eten in de lucht! In het midden van het ‘restaurant’ vind je een klein keukentje waar het eten opgewarmd/gemaakt wordt.

 

Een foto die door juliaskuo is geplaatst op

6. Toilet Restaurant, Taiwan
In Taiwan zijn ze niet vies van lekker eten op de wc. In dit restaurant kun je namelijk eten uit een wc-pot, terwijl je zelf op een wc-pot zit! De muren zijn gedecoreerd alsof je echt op de toilet zit. Geen zorgen, ze serveren gewoon normaal eten.

7. The long and winding road, Amerika
In dit restaurant word je niet bediend door obers. Je kunt je bestelling intoetsen op een touchscreen computer en dan gaat het direct door naar de keuken. Als je bestelling klaar is, dan wordt het via de keuken naar beneden gebracht via een soort van glijbaan. Hoe cool is dat?

8. Het Condoom Restaurant, Thailand
Say what?! Sommige restaurants zijn ook echt te bizar voor woorden. Je komt hier allerlei verschillende soorten condooms tegen. Op de muur, op het plafond: je kunt er bijna niet omheen. Grappig detail: als je aan het einde betaald hebt, krijg je een condoom mee.

9. Mars Restaurant, New York
Wil je wel eens ervaren hoe het is om op Mars te leven? Ver weg van Moeder Aarde? In dit restaurant kun je dat meemaken. Je wordt onthaald door Marsmannetjes en de omgeving is helemaal in de sfeer van de planeet Mars. Je moet wel fan zijn van seafood, want je kunt hier voornamelijk producten zoals garnalen en inktvis eten.

 

Een foto die door radenastra is geplaatst op

10. Ninja, New York
Alles in dit restaurant draait om, je raadt het al, ninja’s. Je wordt bediend door ninja’s en die doen ook allerlei super toffe ninja tricks. Het eten schijnt heel erg goed te zijn, dus misschien toch maar even proberen als je ooit in New York bent?

11. Devil Island Prison Restaurant, China
Als je weleens wil voelen hoe het is om een crimineel te zijn, ga dan eens naar dit restaurant. Wij zouden niet weten waarom je dit moet willen, maar toch. Je wordt hier in handboeien naar je tafel geleid en het voelt net alsof je in een gevangenis aan het eten bent. Hmm, wie wil?

12. Princess Heart, Japan
Stiekem willen we ons allemaal nog als een prinsesje voelen en gedragen, toch? 😉 In Japan is een restaurant waar dit kan! Je kunt je vriend(in) meenemen, maar single mannen zijn niet toegestaan. 

Welk restaurant vind jij de meest opmerkelijke?

Bron, bron