Beauty

6 verschillende manieren om te ontharen

Ontharen, het is en blijft een vervelend klusje. Behalve dat het ons veel tijd kost, is het ook niet altijd pijnvrij. Maar voor zo’n lekkere gladde huid moet je nu eenmaal iets over hebben. Er zijn een hoop manieren om jezelf van je ongewenste haar te ontdoen en in dit artikel bespreken wij de voor- en nadelen!

1. Waxen
Bij het waxen worden de haren verwijderd door middel van wax. De warme vloeibare wax wordt over je huid verdeeld en wordt daarna harder. De substantie lijkt een beetje op kauwgom wanneer het eraf wordt getrokken. Het nadeel van deze methode is dat het best pijnlijk is. Helemaal plekjes waar je huid wat gevoeliger is, zoals je oksels, vagina of gezicht. Er zijn best wat verschillende soorten wax. Het is het beste als de salon kijkt naar wat voor wax bij jouw huidtype past. Zo heb je bijvoorbeeld wax voor de gevoelige huid, maar ook voor stugge haren. De Waxing Company is op de redactie favoriet, omdat zij altijd goed kijken naar je huid- en haartype. Daarnaast is deze salon alleen voor dames en zul je er dus nooit een man aantreffen. Bij het waxen blijven de haren ongeveer 3 weken weg en hoe vaker je waxt, hoe langer het duurt voor de haren terugkomen.

2. Harsen
Harsen werk weer net iets anders dan waxen. Bij harsen zit er plakspul op een strip. Deze plak je op je huid en die trek je er weer af. Je werkt dus niet met vloeibare middelen die hard moeten worden, maar met strips. Deze methode is fijn wanneer je thuis aan de slag wilt, er zijn bij de drogist veel soorten harsstrips te koop. Ook deze methode is vrij pijnlijk, maar wanneer je het vaker doet zullen de haren minder dik en minder snel terugkomen. Hierdoor doet het ook een stuk minder zeer.

Watch on YouTube

3. Scheren
Deze methode kent iedereen wel! Met een scheermes en scheerschuim verwijder je de haren op een pijnloze manier. Een nadeel van scheren is dat de haren snel terugkomen en dat het niet zo lekker is voor je huid. Rode bultjes en een droge huid kunnen het gevolg zijn. Heb je hier veel last van? Probeer dan eens met crèmespoeling te scheren, dit schijnt de messen minder te verstoppen waardoor je gladder kunt scheren. Scheren is wel goedkoop en snel, wat het heel aantrekkelijk maakt.

4. Ontharingscrème
Geen zin om te scheren, maar wil je wel pijnvrij ontharen? Dan kun je ontharingscrème eens proberen. Het voordeel van crème is dat je beter bij de lastige plekken kunt komen, als je bijvoorbeeld je vagina compleet haarvrij wilt hebben. Een nadeel is dat het onwijs chemisch spul is (en dit wil je niet altijd in de buurt van je huid en vagina) en dat het bij de meeste merken best wel stinkt. Ook zijn niet alle crèmes even goed, sommige halen lang niet alle haren weg. Een goed merk aanschaffen is dus wel belangrijk.

5. Epileren
Nog een manier om ervoor te zorgen dat de haren lang wegblijven is epileren. Dit ken je misschien wel van je wenkbrauwen, maar je kunt dit op je hele lichaam toepassen. Om met één pincet je hele benen te epileren is natuurlijk niet te doen, daarom moet je hiervoor een epilator aanschaffen. Daarmee kun je een lange tijd vooruit en alle gebieden aanpakken. Het grote nadeel? Pijn! Epileren is best wel pijnlijk en het duurt een stuk langer dan waxen of harsen. Tanden op elkaar dus, als je deze methode wilt toepassen.

6. Laser
Wil je helemaal van die haren af? Dan kun je laseren overwegen. Het is wel een hele investering, maar je bent er dan wel gelijk goed vanaf. Je kunt naar een kliniek gaan om het te laten doen of zelf een apparaat kopen. Wanneer je dat laatste wil doen, kun je misschien delen met je zus, moeder of huisgenoot. Dat scheelt al in de kosten! Door middel van laserstralen worden je haarzakjes kapot gemaakt, hierdoor kunnen er geen haren meer groeien. Ze kunnen niet alle haarzakjes in één keer doen, dus je hebt meerdere behandelingen nodig. De huid zelf beschadigt niet, maar laat het wel in een goede kliniek doen. Kijk vooraf ook even in je polis, misschien verzekert je verzekering het wel voor een deel.

Hoe onthaar jij je meestal?

Bron, bron

Must reads 👀