Beauty

Meisje contourt haar hele gezicht met highlighter en het is verschrikkelijk

Een paar jaar geleden had niemand nog van contouring gehoord, nu doet iedereen het. Contouring is ongetwijfeld dé populairste beautytrend van het afgelopen jaar. We hebben een aantal gekke varianten voorbij zien komen zoals het contouren van je voeten, maar dit meisje slaat ook wel aardig door. Mariya Lyubashevskaya gebruikt highlighter om haar HELE gezicht mee te contouren… Het is ongetwijfeld de gekste look die je in tijden hebt gezien.

Wait, highlighter om je héle gezicht mee te contouren…?! Dat was ook onze eerste reactie. Voor contouren gebruik je meestal bronzer en highlighter, en vooral highlighter moet je met mate en uitsluitend op bepaalde delen van je gezicht aanbrengen. Maar make-up artist Mariya Lyubashevskaya lapte alle regels aan haar laars en besloot om de bronzer achterwege te laten en uitsluitend highlighter te gebruiken. 

In een YouTube-video laat ze zien hoe ze haar bizarre highlight look maakt. Allereerst brengt ze twee lagen ‘foundation’ (aka vloeibare highlighter) aan. Daarna gebruikt ze poeder met een shimmer. Vervolgens brengt ze bronzer en blush aan, uiteraard met een flinke shimmer. Dan gaat ze in de weer met oogschaduw en voorziet ze haar wimpers van een likje mascara. Ze maakt de look af met – hoe kan het ook anders – highlighter op haar wangen, kin en lippen. Het resultaat is een belachelijke look…

Watch on YouTube

Highlighter is een fantastisch beautyproduct en kan veel voor je gezicht doen. Maar uitsluitend highlighter op je gezicht? Je ziet er eerder uit als een buitenaards wezen… Not a good look als je het ons vraagt. Gelukkig ziet Mariya ook in dat het geen alledaagse look is, maar ‘just for fun’. Of carnaval misschien?

Wat vind jij van Mariya’s highlight look?

Beeld: iStock

Must reads 👀