Beauty

8 tips om mee-eters te laten verdwijnen

Puistjes zijn vervelend, maar mee-eters zijn minstens net zo erg. De zwarte puntjes die zich vooral op je neus verzamelen doen niet bepaald veel goeds voor je zelfvertrouwen. Als je niet wil blijven rondlopen met mee-eters dan zijn er gelukkig dingen die je kunt proberen. En je hoeft er helemaal geen heftige maatregelen voor te nemen! Met een paar simpele trucs ben je zó van die vervelende mee-eters af.

Sommige meiden hebben last van puistjes, andere worden geteisterd door mee-eters. Je kunt het ook allebei hebben. Een mee-eter is een verstopte talgklier. Dit komt door een verhoogde talgproductie of een teveel aan dode huidcellen. Je hebt twee soorten: open mee-eters met een grijszwarte prop (te herkennen aan het zwarte puntje) en gesloten mee-eters, met een witte prop (te herkennen aan de witte kop).

1. Natuurlijke DIY
De eerste tip is een super makkelijke DIY. Je hebt de drie ingrediënten waarschijnlijk gewoon in huis! Je hebt nodig: citroen, water en zout. Maak een mix van citroensap, water en zout. Breng de substantie aan op de plekken waar je mee-eters hebt zitten en masseer het in een cirkelende beweging in. Laat het 2 tot 4 minuten intrekken. Renig je gezicht vervolgens met water. Doe dit niet vaker dan twee keer per week.

2. Scrubben
Een mee-eter kan ontstaan door een opstapeling van dode huidcellen, daarom kan het goed zijn om je huid goed te scrubben. Koop een scrub bij de drogisterij en volg de instructies van de verpakking op. Let op: gebruik alleen een scrub die speciaal voor je gezicht is! Een normale scrub is veel te agressief voor de huid op je gezicht. Heb je een heel gevoelige huid? Laat een scrub dan helemaal achterwege en scrub door je vingers op je huid te masseren terwijl je onder de douche staat. Doe dit uitsluitend in de douche of in bad, door de warmte kun je de mee-eters makkelijker te verwijderen en verstop je je poriën niet doordat je schone handen hebt.

3. Exfoliëren
Je huid exfoliëren kan een wereld van verschil maken. Dode huidcellen blijven rond de poriën hangen waardoor het verstopt. En dat betekent onzuiverheden en dus mee-eters. Door te exfoliëren help je de huid om deze dode huidcellen te verwijderen. In dit artikel lees je alles over exfoliëren.

4. Gezichtsborstel
De redactie is dol op gezichtsborstels. Wij zijn fan van de Clarisonic, maar tegenwoordig zijn er ook low budget varianten op de markt, van Kruidvat bijvoorbeeld. Als je elke dag een gezichtsborstel gebruikt voor je gezicht dan weet je tenminste zeker dat je jouw huid goed reinigt waardoor je uiteindelijk weer minder mee-eters hebt.

5. De pil
Als je mee-eters én puistjes hebt dan heb je waarschijnlijk een verhoogde talgproductie. Je kan er ook voor kiezen om dit van binnenuit op te lossen. De pil vermindert de talgproductie en hierdoor kunnen jouw mee-eters zelfs voorgoed verdwijnen! Overleg dit uiteraard goed met je huisarts.

6. Reinigen
Het is heel voor de hand liggend, maar zó belangrijk: reinig je huid goed. Het liefst twee keer per dag, ‘s ochtends en ‘s avonds. In dit artikel lees je over de perfecte manier om je huid te reinigen.

7. Neusstrips
Heel eerlijk: neusstrips werken alleen op korte termijn. Na een tijdje komen de zwarte puntjes weer keihard terug, dus het is geen oplossing maar het kan wel een fijne manier zijn om snel van je mee-eters af te komen. Bovendien kun je veel voldoening krijgen als je de strip vol met mee-eters van je neus haalt ;-).

8. Dermatoloog of schoonheidsspecialist
Helpt geen één van de bovenstaande tips en weet je echt niet wat je moet doen? Je kunt altijd een afspraak maken bij de dermatoloog om een plan te maken om je mee-eters te laten verdwijnen. Je kunt ook altijd terecht bij een schoonheidsspecialist!

Heb jij veel last van mee-eters?

Bron, bron

Must reads 👀