Lifestyle

Dit is mijn droombaan: Kindercoach

Heb jij ook een baan waar je al je hele leven van droomt? Manager van een eigen bedrijf, dolfijnentrainer, kinderverpleegkundige: er zijn heel veel verschillende droombanen en dit is voor iedereen persoonlijk. In deze rubriek vertellen Girlscene-lezeressen over hun droombaan. Je leest alle ins & outs en ziet de leukste foto’s. Vandaag lees je alles over de droombaan van een lezeres die werkt als Kindercoach.

Hallo Girlscene!

Mijn naam is Annika, ik ben 23 jaar en ik ben de trotse eigenaresse van Hart voor Kindercoaching. Kindercoaching is een redelijk onbekende baan, maar er poppen steeds meer kindercoaches op. Echter is het zo, voor zover bekend, dat ik één van de jongste kindercoaches in Nederland ben. Ik ben begonnen op de pabo om leerkracht basisonderwijs te worden. Tijdens mijn stages, maar vooral toen ik afgestudeerd was, liep ik tegen een paar dingen aan. Ik merkte dat ik veel blijer wordt van het 1-op-1 begeleiden van kinderen. Om die reden ben ik mijn eigen kindercoachingpraktijk gestart in Noord-Brabant, en dat toen ik pas 22 was! Ik vond het super eng, maar ik haal er zoveel voldoening uit. 

Een kindercoach is een zzp’er. Ik ben dus eigen baas! Kinderen komen naar mij wanneer zij niet lekker in hun vel zitten. Ik werk vooral met kinderen (en tieners) die veel piekeren, perfectionistisch zijn, faalangst hebben en verlegen of onzeker zijn. Dit soort problemen kunnen je behoorlijk in de weg zitten in het dagelijks leven. Veel tieners en kinderen lopen met gedachten waar ze zichzelf bij neerhalen: “Ik kan dat toch niet” of “Ik ben dom.” Onzin gedachten! Ik help je hiermee om te gaan zodat je weer blij met jezelf wordt. 


Ik werk niet alleen vanuit huis, maar ik ga ook vaak met coaches (zo heet dat) op pad. Het is maar net waar behoefte naar is. Ik kijk naar de talenten en kwaliteiten van een kind/tiener i.p.v. naar het probleem. Wanneer je hier bewust van gemaakt wordt is het probleem vaak geen probleem meer. Het resultaat is een gelukkig persoon. Er is toch niets mooier dan dat!

Ik coach met trajecten, dat betekent dat mensen mij niet per uur betalen, maar 1 vaste prijs. Ik hoef mij dus ook niet te houden aan het werken in losse uren, maar coach soms 2 uur of een hele middag. Je kunt dan veel meer bereiken dan wekelijks 1 uurtje op bezoek komen. Meestal werk ik 3 maanden samen met een kind. Ze komen eerst wekelijks, dan om de week en zo bouwen wij het af. Dit werkt heel prettig. Kinderen komen binnen met een probleem en na drie maanden zijn het andere, gelukkige kinderen. Dat kan toch niet anders dan een droombaan zijn?!

Niet alleen mag ik mijn eigen tijden indelen en werken met mijn favoriete doelgroep, maar ik kan ook nog eens mijn creativiteit kwijt bij het geven van workshops, het onderhouden van mijn eigen site (www.hartvoorkindercoaching.nl), social media etc. Er komt zoveel meer bij kijken waardoor het een veelzijdig beroep is. Dit onderdeel vond ik in het begin heel erg spannend. Als zzp’er is er veel concurrentie en jij moet opvallen. Nu ben ik constant nieuwe ideeën aan het uitwerken, mijn Facebook aan het bijhouden en noem maar op. Afgelopen week gaf ik zelfs een workshop die helemaal vol was! Ik ben zelf van een grijze muis veranderd in een zakenvrouw/coach. Ik ga elke dag met plezier aan het werk, mag kinderen en tieners helpen ontdekken waarom ze geweldig zijn en kan eigenlijk niet meer stoppen met werken.

Geloof mij, dit is mijn droombaan!

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Stuur ons dan een mailtje o.v.v. “Dit is mijn droombaan” naar danique@girlscene.nl en wie weet staat jouw droombaan binnenkort wel op Girlscene!

Must reads 👀