Beauty

5 geheimen voor sterkere nagels

Niets geeft je zo’n voldaan gevoel als net klaar zijn met het lakken van je nagels zonder het meteen verpest te hebben. Net gelakte (droge) nagels zijn the best. Maar heb je zwakke nagels? Dan zijn die mooi gelakte nagels vaak van korte duur. Een veel voorkomend probleem op gebied van nagels is dat ze splijten en afbreken. Gelukkig is dat met de volgende tips verleden tijd!

Wat is het geheim van sterke nagels? Laten we vooropstellen dat de ene persoon nu eenmaal sterkere nagels heeft dan de ander. Toch zijn er een paar goede tips en tricks die je helpen om zwakkere nagels iets sterker en minder broos te maken. Deze ‘geheimen’ willen we je niet onthouden!

1. Vijl je nagels met een glasvijl
Leg nagelscharen en knippers opzij, de beste manier om je nagels korter en in model te krijgen is door een glasvijl te gebruiken. Als je je nagels knipt is de kans groter dat je nagels splijten, omdat je de lagen van je nagel dan sneller stuk maakt. Daardoor splijten je nagels vervolgens sneller. Met vijlen niet. Pak er daarom een glasvijl bij en vijl je nagels in één richting. Dat schijnt dé manier te zijn om je nagels te vijlen. Probeer het maar eens! Bovendien gaat een glasvijl echt jaren mee, waardoor je niet steeds een nieuwe hoeft te koop.

2. Verzorg je nagelriemen
Hoe beter je zorgt voor je nagelriemen, hoe beter je nagelriemen eruitzien. Nagels groeien namelijk het beste als je nagelriemen verzorgd zijn. Wat moet je daarvoor doen? Smeer je nagelriemen ‘s avonds in met nagelriemcrème en duw je nagelriemen eens in de zoveel tijd terug met een bokkenpootje. Knip je nagelriemen liever niet, want de kans op ontstekingen is dan groot en daardoor groeien je nagels slechter. Kortom, iedere avond even smeren, af en toe je nagelriemen terugduwen en je bent good to go.

3. Sla nagelverharder in
Tegenwoordig zijn er verschillende soorten nagellak die eigenlijk geen nagellak zijn, maar gemaakt worden om je nagels te verzorgen. Dat is precies wat je nodig hebt als jouw nagels van nature wat hulp nodig hebben. Draag zo’n nagelverharder een week (lak iedere dag) zonder andere nagellak om je nagels sterker te maken. Na een week horen je nagels in betere conditie te zijn en als je dit langer volhoudt moet je zichtbaar resultaat zien.

4. Vermijd nagellak remover zoveel mogelijk 
Misschien merk je het al als je je nagellak eraf haalt, maar nagellak remover droogt je nagels uit. Ter verduidelijking: het is juist belangrijk om je nagels te hydrateren om ze sterker te maken. Daarom is het een slecht idee om je nagels te ‘verpesten’ met nagellak remover. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Koop dan een speciale remover, zoals de OPI Aloë Vera remover of de L’Oréal Soft Remover.

5. Vijl je nagels rond
Ben je gek op ‘rechte’ nagels? Dan kun je ze misschien beter rond vijlen, want als rechte of zogenaamde vierkante nagels groeien blijf je sneller ergens achter hangen. Met andere woorden: je nagels recht vijlen is in dat geval geen goed idee. Wist je dat je nagels mooier blijven als je ze rond vijlt? Dan heb je geen ‘haken’ en groeien je nagels langer. Ronde nagels scheuren minder snel in, dus in combinatie met de tips die hierboven zijn genoemd zorg je er vast en zeker voor dat je nagels nu écht sterker worden en niet iedere keer afbreken.

Lees ook: is dit het geheim voor mooie en sterke nagels?

Wat zijn jouw tips voor sterkere nagels?