Lifestyle

Girls Issues: Ik wil graag zijn zoals in mijn perfecte wereld

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wilt omdat ze niet is zoals ze graag wilt zijn.

Hey! Ik ben een meisje van 16 jaar met een struggle.

Sinds twee jaar ben ik druk bezig met het uiten van mijn fantasie. Ik creëer personages en werelden, en ik zet ze eventueel op papier. Het punt is dat ik hierdoor deze werelden creëer. Ik krijg een bepaald beeld van perfectie in mijn hoofd: een hutje bij het meer, een meisje met veel geruite blouses dat bevriend is met een jongen. Ik heb een ideaal beeld in mijn hoofd. Ik creëer deze personages met karakters en dingen die ik meestal niet heb.

Nu ik dit beeld in mijn hoofd heb wil ik er aan voldoen. Maar ik weet dat ik dat gewoon niet kan. Ik heb geen huisje aan het meer, ik heb geen fantastisch gevoel voor humor en ik heb ook geen mooie zang stem. Ik heb geen jazz café in de buurt en ook geen coole disco. Omdat ik niet aan het ‘perfecte’ beeld kan voldoen ben ik vaak ongelukkig.

Hoe zorg ik ervoor dat ik van mezelf niet meer aan dit beeld moet voldoen? Hoe word ik gelukkig zonder dit perfecte beeld?

xxx Lucy

Lieve Lucy,

Wat lastig dat je van jezelf zo aan dit beeld moet voldoen. Er is natuurlijk niks mis met een fantasie, maar tegelijkertijd is het belangrijk dat je wel jezelf blijft. Als je ergens niet aan kunt voldoen dan is dat helemaal niet erg.

Misschien kun je wel een personage ontwikkelen en schrijven, maar probeer dit dan echt als fantasie te houden. Probeer je te focussen op de dingen die je wel hebt en niet op de dingen die je niet hebt. Als jij heel graag zo wil zijn als jouw ‘perfecte beeld’ dan lukt dit misschien ooit wel. Het is natuurlijk niet zo dat het moet, maar als je dit heel graag zou willen dan lukt het misschien wel. 

Het is belangrijk dat je bij jezelf blijft. Accepteer jezelf zoals je nu bent en je mag altijd blijven dromen. Iedereen heeft wel een fantasiewereld. Het is belangrijk dat jij jezelf accepteert zoals je bent. Het is dus helemaal niet erg om een fantasieleven te hebben, maar probeer ook te genieten van de dingen die je nu allemaal doet en alles wat je wél kunt doen.

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl