Beauty

Dit zijn de enige make-up kwasten die je ooit nodig hebt (en hier scoor je ze voor een prikkie)

Hoewel het als beautyliefhebber hartstikke leuk is om je collectie uit te breiden en groter te maken is less is more eigenlijk genoeg als het gaat om je make-up kwasten. Wist je dat je in principe maar vijf make-up kwasten nodig hebt om een complete make-up look aan te brengen? Girlscene vertelt je in dit artikel wat volgens ons de vijf musthave make-up kwasten zijn.

Als je ingewikkelde ooglooks maakt en het liefst verschillende oogschaduwkleuren gebruikt is het logisch dat je meer dan één make-up kwast hebt om alles aan te brengen. Maar weet je dat je in principe aan vijf kwasten genoeg hebt voor een everyday look? Dat scheelt je nog geld ook! Dit zijn de vijf type kwasten die volgens ons onmisbaar zijn.


Je hoeft natuurlijk niet precies deze vijf kwasten te gebruiken, maar het zijn wel de soort kwasten die we je van harte aanraden als het gaat om vorm en hoe compact ze zijn. Van andere merken vind je vergelijkbare kwasten!


1. Buffing kwast voor foundation en poeder

Foundation brengen we het liefste aan met een buffing brush. Dat is een compacte kwast waarmee je producten razendsnel blendt. Ideaal, want op die manier krijg je 1. de meeste dekking en 2. ben je snel klaar. Daar houden we van, want die extra minuten in bed ‘s ochtends zijn heilig! Breng de foundation aan op de rug van je hand, verdeel het vervolgens over je gezicht en werk het in de huid met ronddraaiende bewegingen. Daarna nog even afpoederen, et voilà.


2. Contour kwast voor bronzer en highlighter

Nu contouring tegenwoordig de grote trend is kunnen meiden niet meer zonder een speciale contour kwast in hun stash. Onze voorkeur gaat uit naar een kleine en smallere versie van de buffing brush zoals je op de foto hierboven ziet. Hoe kleiner de kwast, hoe preciezer je de bronzer en highlighter aanbrengt. Met andere woorden: perfect voor contouring. Oogt het eindresultaat te hard? Vervaag de lijnen dan even met je buffing brush voor een natuurlijker resultaat.


3. Blush kwast voor blush (en highlighter + bronzer)

In principe is een contour kwast ook geschikt om blush mee aan te brengen, maar voor een zacht resultaat vinden wij een aparte blush kwast zeker een aanrader. De haren van deze kwast staan verder uit elkaar waardoor de blush er niet te fel uitziet op je wangen. Als je lui bent is het zelfs nog een optie om je bronzer en highlighter hiermee aan te brengen. Handig voor de dagen waarop contouring à la de Kardashians too much work is. 


4. Oogschaduwkwast voor het aanbrengen en blenden van oogschaduw

Als je niet zo moeilijk doet over het aanbrengen van oogschaduw heb je aan één kwast meer dan genoeg. Kies voor een vollere kwast (maar niet rond) waarbij de haren iets langer zijn en niet te dicht op elkaar staan. Zo’n fluffy kwast is perfect om je oogschaduw mee aan te brengen, maar ook om het te vervagen. Een slim trucje die je van visagisten kunt afkijken, zoals wij hebben gedaan! 😉


5. Wenkbrauwkwast voor het aanbrengen van wenkbrauwpoeder en eyeliner

We zijn een grote voorstander van kwasten die meerdere functies hebben, dus het verbaast je waarschijnlijk niet dat onze laatste favoriet ook een multitasker is. Om je wenkbrauwen bij te tekenen met wenkbrauwpoeder (of matte oogschaduw) is een schuin afgesneden kwast je beste vriend. Bovendien is zo’n kwast hartstikke goed om je eyeliner mee aan te brengen. Win-win. 

Bestel jij liever een hele set make-up kwasten in één keer? Snappen wij ook. Bovenstaande set van Real Techniques bestel je hier

Must reads 👀