Lifestyle

8 tips voor de ultieme selfie

Wij houden van selfies! De perfecte manier om je mooie make-up en toffe outfit op de foto te zetten als er niemand anders in de buurt is. En ook selfies van sterren kijken wij graag! Hoe mooi je foto wordt hangt niet alleen af van hoe jij eruitziet, maar ook van een aantal andere factoren. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Grote kans dat jij regelmatig een selfie maakt. Maar lijken ze nooit zo goed te lukken als die van anderen? Dat ligt zeker niet aan jou, maar aan de manier waarop je de foto’s maakt! Lees de volgende tips goed door en je volgende selfie zal een stuk beter zijn.

1. Zorg voor het juiste licht
Selfie-queen Kim Kardashian gaf aan dat dit haar geheim is van een mooie selfie. Het licht moet zo zijn dat het je mooie punten accentueert en de rest naar de achtergrond helpt. Zo is fel TL-licht meestal niet heel charmant, terwijl een zachte gloed van de ondergaande zon perfect is. Fel zonlicht is juist weer niet handig, want dan zit je met allemaal schaduwen. Kaarslicht is dan wel weer echt een aanrader. Speel met het licht en zie hoe het je foto heel sterk beïnvloedt!

2. Kom erachter wat je beste kant is
Ja echt, ook jij hebt een beste kant. De kant waar je haar bijvoorbeeld mooier valt of waar je wenkbrauw beter zit. Volgens onderzoek is het bij de meeste mensen links, maar of het klopt moet je zelf uitvinden natuurlijk!

3. Kin omlaag, camera omhoog
Nog een tip van Kim K. Haar beste hoek vindt ze door haar camera omhoog te houden en haar kin omlaag. Op deze manier zien haar gezichtslijnen er mooier uit. Het iets hoger houden van de camera is sowieso aan te raden, op deze manier zie je er bijna altijd iets beter uit. Minder last van een onderkin die plots om de hoek komt kijken bijvoorbeeld. Wel even opletten dat je voorhoofd niet het halve beeld beslaat. Verder doet Kim vaak een duckface zodat haar jukbeenderen beter uit komen.

4. Zelfontspanner
Een arm in beeld is net even iets minder charmant, dus probeer een hoek te vinden waarin je je arm niet ziet. Lukt dat niet? Zet je telefoon dan op zelfontspanner en probeer het op die manier op te lossen!

5. Crop
Ook croppen is super belangrijk voor de ultieme selfie. Vind je er iets niet zo charmant uitzien, bijvoorbeeld een verdwaalde arm of een gek handje? Knip het er af! Daarnaast kun je lelijke stukken van de achtergrond af knippen.

6. Bewerken
Je wilt je foto misschien niet te veel bewerken, en waarom zou je ook want je bent mooi zoals je bent, maar een touch-up kan weinig kwaad. Je kunt de helderheid iets omhoog gooien en wat warmte erbij of eruit halen. Instagram biedt veel mogelijkheden, maar je kunt ook kijken naar andere gratis apps. Pixlr is gratis en kent veel mogelijkheden.

7. Let op je omgeving
Dat het om jou gaat bij een selfie snappen we. Maar iets van de achtergrond krijg je altijd mee, dus liever niet de vuilnisbak van de buren. Kies een witte achtergrond als je voor minimalistisch gaat, of juist een mooi landschap als je voor meer kleur wil gaan. Het zit hem in de details!

8. Tong tegen je tanden
Huh? Ja echt! Duw je tong tegen je boventanden als je lacht! Op deze manier span je je kaak- en nekspieren een beetje aan waardoor je onderkin als sneeuw voor de zon verdwijnt. Deze tip schijnen modellen ook regelmatig toe te passen.

Ga jij deze tips gebruiken bij je volgende selfie?

Bedankt voor de tip, Manon T! Heb jij ook een gouden tip? Stuur hem in naar tip@girlscene.nl.