Lifestyle

9 tips voor een onvergetelijke sleepover

Wij houden wel van een gezellige logeerpartij. Het is super fijn om uren te kletsen, elkaar op te maken en niet na te hoeven denken over hoelaat je naar huis moet. Feest! Maar behalve het urenlange kletsen zijn er nog veel meer dingen om te doen samen. Wil je echt een onvergetelijke sleepover met je vriendinnen? Lees dan deze tips.

1. Organiseer eerst een diner
Het fijne aan een sleepover is dat je alleen met je vriendinnen bent. Weg met die strakke spijkerbroeken en hallo pyjama. Dat je daarna niet meer de deur uit wilt om te eten is logisch, maar behalve pizza bestellen kun je nog veel meer doen. Haal ‘s middags boodschappen in huis en kook een lekker diner. Zo begin je de logeerpartij gelijk goed!

2. Doe een workshop
Zijn jullie met een grotere groep? Huur dan eens iemand in om een workshop te doen! Vaak kunnen de mensen gewoon bij je thuis komen. Een workshop mozaiëk of sieraden maken is heel gezellig, maar als je echt wil lachen kun je nog een stapje verder gaan. Wat dacht je van een erotische cupcake-workshop? Hilarisch!

3. Cocktails bouwen en brownies bakken
Geen geld voor een workshop, of zijn jullie maar met een klein aantal? Zoek de leukste cocktailrecepten op en ga aan de slag. Als je helemaal wil genieten kunnen jullie ook nog een lekkere brownie of taart bakken. Niks is lekkerder dan vers gebak toch? Zoek bijvoorbeeld eens de recepten op waar jullie elkaar altijd in taggen op Facebook. Hoe lekker zijn die?

4. Drankspelletjes
Je moet altijd oppassen met drank en je hoeft drankspelletjes ook niet per se met alcohol te doen, want ze zijn sowieso al leuk! Plak een snor op de tv en iedere keer als hij precies bij een tv-personage past, moet je drinken. Of doe een variatie op ‘ik ga op vakantie en neem mee’, zoals ‘ik ga naar de bar en ik neem mee gin tonic, bier, whiskey…’. Degene die als eerste de fout in gaat moet drinken!

5. eBay
Zoek op eBay de gekste producten en lach je rot. Zoek bijvoorbeeld eens op ‘funny accesoires’ of ‘funny panties’. Je hebt geen idee wat er allemaal te vinden is op deze sites, van bananenhouders tot opplak-bikini’s.

6. Houd een mini-kledingruil
Eerst heb je een gezellige avond en de volgende dag zit je nog met nieuwe kleren, prima toch! Dit vereist wel wat voorbereiding, want iedereen moet z’n kleren meenemen naar het logeeradres. Stuur dus een paar dagen van tevoren een berichtje aan je vriendinnen.

7. Vlecht elkaars haren
De perfecte manier om je vlechtskills te oefenen. Zoek een gave tutorial en oefen met ingewikkelde (maar o zo mooie) kapsels. Daarna heb je nog tijd zat om een mooie foto te maken voor op Instagram. De leukste kapsels vind je hier.

8. Bestel gek eten
‘s Avond heb je honger. Maar in plaats van de pizza die je normaal bestelt, ga nu voor iets wat je nog nooit gegeten hebt. Zoek het gekste, vreemdste of apartste gerecht op via een bezorgsite en probeer het! Wie weet heb je wel iets heel lekkers te pakken.

9. Boek een weekend weg
Roepen jullie al eeuwen dat je een weekend weg wilt? Of een dagje weg? Ga het dan nu eens boeken! De voorpret is vaak het allerleukst, de rest van de avond kunnen jullie je verheugen op dit tripje. Zoek alvast de restaurants, winkels en hotspots waar je heen wilt op en maak een reisplan.

Wat doe jij meestal tijdens een slaapfeest?