Lifestyle

Dit moet je doen in de maand juli

De kans is groot dat jij nu al, of bijna zomervakantie hebt! Dat betekent dat je genoeg tijd hebt om leuke dingen te doen, en gelukkig heeft Nederland dat ook te bieden! Er is in de maand juli overal weer genoeg te beleven. Van leuke muziekevenementen tot aan food festivals: juli heeft het allemaal. Girlscene zet de leukste evenementen voor jou op een rij!

# Julidans Zomerfestival
Wat: Een festival over de internationale hedendaagse dans. Er zijn allerlei verschillende optredens te zien van dansers van over de hele wereld. Als echte dansliefhebber mag jij dit festival zeker niet missen!
Waar: Diverse locaties in Amsterdam
Waneer: 4 t/m 17 juli

# Zomercarnaval
Wat: Carnaval is altijd goed en helemaal in de zomer. In Rotterdam kun je ook dit jaar weer terecht voor het jaarlijkse zomercarnaval. Het feest barst op zaterdag weer los met een straatparade. 
Waar: Het centrum van Rotterdam
Wanneer: 30 juli

# De Tilburgse Kermis
Wat: Word jij één van de 1.5 miljoen bezoekers? Ja, de Tilburgse kermis is de grootste kermis van Nederland en het is ook zeker het bezoeken waard. De honderden attracties staan door de gehele stad heen. 
Waar: Het centrum van Tilburg
Wanneer: 22 t/m 31 juli

# De Parade
Wat: Theater, muziek, lekker eten en meer. Dat is de Parade in Den Haag. Je kunt hier zelfs genieten van een silent disco en je bent ook nog eens dicht bij het strand.
Waar: Westbroekpark, Den Haag
Wanneer: 8 t/m 17 juli

# Deventer op Stelten
Wat: Jaarlijks komen er zo’n 100.000 mensen naar dit evenement. Je kunt kijken naar theater van hoog niveau. Letterlijk! Veel van het theater wordt op stelten uitgevoerd. Je zal versteld staan!
Waar: Het centrum van Deventer
Wanneer: 8 t/m 10 juli

# Metropolis Festival
Wat: Wij Nederlanders zijn altijd dol op gratis en daarom is dit festival ook zo leuk. Bij dit festival kun je namelijk ook gratis naar binnen. Je vindt hier veel onbekende bandjes die veelbelovend zijn. 
Waar: Zuiderpark, Rotterdam
Wanneer: 3 juli

# North Sea Jazz Festival
Wat: Dit festival staat bij veel mensen op het lijstje en terecht! Het festival vind dit jaar plaats in Ahoy Rotterdam en ‘s werelds beste jazz artiesten treden hier op.
Waar: Ahoy, Rotterdam
Wanneer: 8 t/m 10 juli

# Sommeltjespop
Wat: Op Texel vind je ieder jaar het gratis toegankelijke Sommeltjespop. De sfeer is er altijd goed en er treden ieder jaar weer leuke artiesten op. Dit jaar op Sommeltjespop? Onder andere Waylon, Heavylight en Sue the Night.
Waar: In het kleinste dorpje van Texel: De Waal
Wanneer: 1 en 2 juli

# Bospop
Wat: Bospop is misschien wel het leukste poprock festival in de maand juli. Selah Sue, DeWolff en Kensington zijn namen die je onder andere tegenkomt op dit festival.
Waar: Weert
Wanneer: 9 en 10 juli

# Zwarte Cross
Wat: Zet je laarzen maar klaar, want het wordt een modderig weekend op de Zwarte Cross. Je moet hier niet naartoe gaan als je niet vies wil worden. Zelf als het droog blijft, word je sowieso vies. Op dit festival ga je sowieso heel. veel. lol hebben!
Waar: 21 t/m 24 juli
Wanneer: Lichtenvoorde

# Ramblas
Wat: Een heerlijk food festival tijdens de Nijmeegse wandelvierdaagse. Als je zelf niet mee loopt kun je dus wel heerlijk genieten van lekker eten.
Waar: Nijmegen
Wanneer: 18 t/m 24 juli

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke evenementen te vinden! Ook zijn er veel foodfestivals die het hele jaar doorgaan.

Welk evenement ga jij bezoeken?