Food

7 slechte eetgewoontes die je onmiddellijk moet afleren

Er zijn super veel verschillende eetgewoontes. Sommige eetgewoontes zijn heel fijn, maar er zijn ook gewoontes die je beter kunt proberen te laten. Eet jij altijd super veel als je alleen bent of skip jij altijd je ontbijt? Dit zijn voorbeelden van slechte eetgewoontes. In dit artikel lees je er alles over én wij vertellen hoe je er het snelst van afkomt.

In dit artikel lees je over verschillende slechte eetgewoontes en wij vertellen je ook meteen hoe je hier van af kunt komen. Vergeet niet dat een eetgewoonte voor jou ook heel fijn kan zijn. Als je er zelf geen moeite mee hebt dan hoef je het natuurlijk niet te veranderen. 😉 In dit artikel kun je testen welke eetgewoonte jij hebt!

# Je moet altijd vol zitten na een maaltijd
Moet jij tijdens elke maaltijd vol zitten? Dit is geen goede eigenschap. Waarschijnlijk eet je hierdoor ook veel meer dan dat je lichaam eigenlijk nodig heeft. Ten eerste krijgen je hersenen pas na ongeveer 30 minuten een seintje van je maag dat je ‘vol’ zit. In die 30 minuten kun je je dus helemaal propje vol eten. Het is beter om verdeeld over de dag wat vaker te eten. Neem bijvoorbeeld tussen elke ‘grotere’ maaltijd een gezonde snack. Als je weet dat je tijdens het ontbijt 2 uur later weer mag eten, eet je waarschijnlijk minder tijdens het ontbijt.

# Je neemt elke avond wel een late night snack
Hoe fijn is het om ‘s avonds laat op avontuur te gaan naar de koelkast? Er staat meestal wel iets lekkers in en dat is gewoon heerlijk smullen zo ‘s avonds laat. Wat wel jammer is, is dat je meestal de hele dag goed voor jezelf zorgt en die patronen dan s ‘s avonds weer laat vallen. Honger kan ook dorst betekenen, dus probeer eerst eens een glas water. Als dit niet helpt dan kun je natuurlijk gewoon iets eten, maar verstandiger is het om te kiezen voor iets lichts, zoals fruit of kwark.

View post on Instagram
 

# Je hebt je eten binnen vijf minuten op
Dit kan te maken hebben met het feit dat je pas na 30 minuten een seintje krijgt dat je vol zit. Als je dus heel snel eet, is de kans groot dat je na het eten nog steeds honger hebt. De oplossing is dus heel makkelijk: eet langzamer! Probeer kleine hapjes te nemen en kauw zo lang mogelijk op je eten. Het is ook belangrijk dat je niet afgeleid bent tijdens het eten. Mensen die eten en tegelijkertijd tv kijken, eten meer dan mensen die alleen bezig zijn met het eten! Dit is dus ook zeker het proberen waard. 

# Je eet nooit ontbijt
Van jongs af aan weet je al dat ontbijt belangrijk is. Tijdens het ontbijt kun je flink wat energie binnenkrijgen zodat je helemaal klaar bent voor de dag. Als je moeite hebt met ontbijten, probeer dan eens een banaan. Je kunt eerst een banaan eten en dan eventueel iets later op de ochtend nog een ontbijt. Probeer in ieder geval binnen 2 uur na het opstaan iets te eten. Maak een on the go ontbijtje zodat je onderweg iets kunt eten wanneer je honger krijgt. 

# Je eet super veel wanneer je alleen bent
De bank, Netflix en een zak chips: de perfecte ingrediënten voor een avond alleen. Maar helaas, veel meiden eten ook veel meer wanneer ze alleen zijn. Probeer alleen te eten als je niet afgeleid bent. Dus ga niet tijdens het tv kijken eten en probeer ook om niet uit een zak of bak te eten. Natuurlijk mag je chips eten, maar doe bijvoorbeeld wat chips in een kommetje en leg de zak daarna weg. Heel ver weg. 😉

# Onder werktijd of schooltijd snack je de hele dag door
Het is heel verleidelijk om onder werktijd of schooltijd te snacken. Het is gemakkelijk en vaak denk je er niet eens meer over na. Weet je wat waarschijnlijk de reden is dat je dit doet? Verveling. Ja, echt waar. Door verveling ben je snel geneigd om te eten. Als je hier last van hebt moet je als eerste de snacks heel ver weg leggen. Zorg dat ze niet binnen handbereik liggen. Wat ook kan helpen is om elk uur even te bewegen. Op deze manier houd je je bloedcirculatie in gang. Drink ook altijd voldoende water!

# Je eet je verdriet weg
We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je zit even niet zo lekker in je vel en daardoor beland je met een bak Ben & Jerry’s op de bank. Natuurlijk geen ramp voor een keertje, maar je kunt dit ook tegengaan! Koop in plaats van de Ben & Jerry’s een bak sorbetijs bijvoorbeeld. Of maak zelf gezond ijs van alleen bananen, want dit is ook helemaal niet zo moeilijk. Wat nog beter is, is afleiding zoeken op een andere manier. Sporten, film kijken of gewoon lekker relaxen op een andere manier.

Heb jij ook een slechte eetgewoonte? Wat doe jij hieraan?

Bron, bron