Lifestyle

Zoveel mensen zijn er ook jarig op jouw verjaardag

De mooiste dag van het jaar is natuurlijk je verjaardag! Taart eten, cadeautjes krijgen en feest vieren. Deze dag staat volledig in het teken van jou. Maar heb jij je weleens afgevraagd hoeveel mensen er wel niet jarig zijn op je verjaardag? Er is nu grafiek waar je precies kunt zien hoe ‘populair’ jouw verjaardag is. Kijk snel verder!

Er is één dag in het jaar die helemaal op jou draait, maar na het lezen van dit artikel realiseer je je misschien dat je deze dag toch met redelijk veel mensen moet delen. Je verjaardag vier je trouwens heel origineel op deze manier.

Er is een grafiek gemaakt op basis van geboortecijfers en het resultaat is super leuk om te zien. Hoe donkerder de kleur, hoe meer mensen hun verjaardag vieren op die dag. Hoe lichter de kleur, hoe minder mensen hun verjaardag vieren. Zo zie je in de grafiek dat de meeste mensen in de zomermaanden jarig zijn. Dit betekent dat de meeste baby’s in de koude wintermaanden gemaakt zijn. Hmm, makes sense, toch? 


Bron

De populairste verjaardag? 16 september. De minst populaire verjaardag? 29 februari. Dat 29 februari niet heel populair is heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat het een schrikkeldag is! Wat maakt het eigenlijk ook uit hoe populair je verjaardag is. Het is altijd een reden om een feestje te vieren en om heel veel taart te eten. 😉

Op welke dag ben jij jarig? Is het een populaire of minder populaire verjaardag?

Bron, bron