Lifestyle

Zo maak jij je tuin en balkon gezellig

Als de temperatuur omhoog gaat wil je graag lekker buiten zitten. Niet iedereen is gezegend met een tuin of een balkon, maar als je deze wel hebt dan wil je deze ook graag zo gezellig mogelijk maken, toch? Er zijn heel veel verschillende manieren om je tuin of balkon op te fleuren en Girlscene helpt jou daarbij! Lees snel verder.

Je tuin of balkon leuk aankleden kan best lastig zijn. Kun jij wel wat tuinspiratie gebruiken? Dat geven wij jou in dit artikel.

Planten
Het leuke van planten is dat je er ontzettend veel kanten mee op kunt. Er zijn ontelbaar veel verschillende planten, dus er is voor ieder wat wils. Als je een grote tuin hebt kun je misschien een fruitplant nemen. Voor de kleinere tuinen of balkons kun je trouwens beter geen fruitplant nemen. Sommige fruitplanten, zoals een aardbeienplant, zijn prima want deze worden niet zo groot. Maar pas op met de fruitbomen! Die groeien zo van je balkon af. 😉 Ben je niet zo’n held met planten? In dit artikel lees je alles over planten die je bijna niet dood te krijgen zijn. Het gaat hier wel om kamerplanten, maar sommige kunnen ook makkelijk overleven op een balkon.

Bloemen
Bloemen zijn geen planten, dat hoeven we je niet te vertellen. Bloemen voegen meer sfeer toe doordat ze vaak mooie kleuren hebben. Wil jij dus wat meer kleur en sfeer aan je tuin toevoegen? Overweeg dan eens om bloemen te kopen. Zet ze in een leuke vaas of in een mooie bak, et voilà.

Let op onkruid
Sommige onkruidplanten zijn best leuk, maar over het algemeen wil je waarschijnlijk geen onkruid in je tuin hebben. Ga daarom af en toe eens je tuin in en zorg dat je al het onkruid weghaalt. Je ziet dat dit echt een verschil maakt en dat het de moeite waard is. Muziekje aan en gaan!

Tuinaccessoires
Leuke potjes, beelden, buitenschilderijen: de leukste manier om je tuin of balkon aan te kleden! Er zijn veel winkels waar je allemaal leuke accessoires vindt. Het hoeft helemaal niet heel veel geld te kosten. Ga bijvoorbeeld naar Action of Blokker. Dit zijn leuke winkels die leuke spullen hebben en waar je gegarandeerd scoort. 

Maak je eigen moestuin
Hoe leuk is het om bijvoorbeeld je eigen kruiden te kweken? Om groenten en fruit te kweken heb je echter wel ruimte en tijd nodig. Je eigen kruiden kweken is best wel makkelijk. Koop bij tuincentra speciale bakjes kopen waar je je kruiden in kweekt. Het staat super gezellig en je hebt er ook nog iets aan!

Koop een hangmat
Hoe leuk is een hangmat? Chillen in een hangmat is heerlijk en het staat ook nog eens gezellig. Op deze website vind je allerlei toffe hangmatten. Er zit er vast ook eentje tussen voor jou.

Wat zijn jouw tips om een tuin of balkon op te fleuren?

Must reads 👀