Lifestyle

Heftig verhaal: Ik had een depressie en een eetstoornis

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje met een depressie en een eetstoornis.

Na even twijfelen wil ik toch mijn verhaal doen in de hoop dat ik ik hopelijk meiden in dezelfde situatie kan helpen!

Ongeveer vijf jaar geleden zat ik in het eerste jaar van de middelbare school. Er gebeurde veel om me heen. Ik ben vroeger mishandeld door een persoon waar ik verder niet over wil praten. School ging gewoon goed, alleen er overleden veel mensen om mij heen en ik had thuis veel gezeur. Tot het derde leerjaar ging het redelijk. Ik merkte heel erg dat ik last begon te krijgen van angsten. Angst om dingen te doen, angst voor mensen. 

Het ging helemaal mis toen ik seksueel misbruikt werd op mijn zestiende. Ik werd enorm onzeker en vertelde niets meer tegen mensen. Ook kreeg ik een eetstoornis. Ik vond niets meer mooi aan mijzelf en ik moest alles uitspugen. 

Ik kreeg een diagnose: borderline. Ik ben iemand die heel vrolijk is en op elk moment in één keer heel verdrietig kan worden. Mijn ouders en omgeving wisten zich geen raad meer met mij. Dus heb ik besloten om naar een kliniek te gaan. Ik zou 10 weken naar België gaan om te werken aan mijzelf, mijn depressie, eetstoornis en angststoornis.

Ik heb veel geleerd, veel meegekregen en veel kunnen vertellen. Veel dingen durfde ik niet aan mijn ouders te vertellen, maar ze hebben mij geleerd om open te zijn. Nu gaat het stukken beter. Ik durf naar buiten te gaan en blijf niet dagen in mijn bed liggen, maar ik heb nog steeds therapie nodig omdat het heel makkelijk is om weer terug te vallen. Dit komt ook voornamelijk door het feit dat mijn moeder en ik geen goede band hebben. Daarom ben ik bezig met het zoeken van een huisje voor mijzelf of in ieder geval een ander plekje.

Ik heb ook heel veel aan fellowship. Dat zijn alle mensen uit de kliniek. We spreken vaak af. Als ik hen niet had, dan stond ik ook niet waar ik nu sta. Ik begin in september weer met school en ben nu vier tot vijf dagen per week aan het werk.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Lees ook: