News

Blogger onthult HET geheim achter ‘perfecte’ Instagram foto’s

Oké, we gaan even in de verzuurde modus, maar zie je een perfecte foto op Instagram? Dan is het nep. Nou ja, negen van de tien keer waarschijnlijk. Het is nu eenmaal zo dat er veel bloggers zijn die hun foto’s tot in de perfectie bewerken en daarbij komt een heel Photoshop ritueel aan te pas. Deze blogger deed een boekje open…

Kijk, dat mensen een filtertje over hun foto gooien en de helderheid omhoog gooien is geen geheim. Daar lijkt Instagram voor gemaakt te zijn. Maar dat mensen daadwerkelijk zichzelf bewerken in de foto’s (buik slanker, benen langer, ogen blauwer…) heb je misschien niet altijd door. Blogger Amelia vond het tijd om transparant te zijn over dit fenomeen. Niets is wat het lijkt.

Amelia doet niet een boekje open om mensen te bashen, maar juist om aandacht te genereren voor het feit dat je zo binnen twee minuten jezelf een heel ander lichaam kunt aanmeten én dat het er nog natuurlijk uitziet, terwijl dat helemaal niet nodig is. Waarom willen ze eruitzien alsof ze net uit een magazine zijn gestapt? Amelia vindt het schokkend dat je overal gebombardeerd wordt met de ‘perfecte’ foto’s, terwijl zij juist een voorstander is van het feit dat je mooi bent van jezelf en dat je daar geen Photoshop (of een app als Facetune) voor nodig hebt. Een goede boodschap, al vraag je het ons. 

Bekijk ook haar video:

Watch on YouTube

Wat vind jij van Amelia’s boodschap?

Must reads 👀