Films & Series

3 x 1 = 3: zo ziet jouw jeugdheld Pippi Langkous er nu uit

Pippi Langkous, het meisje met rood haar dat beresterk is en samen met een paard en aap leeft. De kinderserie is stokoud, maar tot op de dag van vandaag blijft Pippi populair. Kan ook niet anders, want niemand heeft zo’n cool leven als zij! Woonden wij ook maar in Villa Kakelbont… De serie stamt uit 1969, wat betekent dat het meisje dat de rol van Pippi vertolkte al behoorlijk oud is. Hoe is het de actrice na de populaire serie vergaan en hoe ziet ze er nu uit? Girlscene zocht het voor je uit.

pipi langkous

Pippi Langkous
Pippi Langkous is ongetwijfeld het tofste kind dat er bestaat. Ze woonde alleen (oké, met haar paard en aap dan) in een gigantische villa waar álles mocht. Samen met Tommie en Annika maakte ze de gekste dingen mee. Heel veel snoep kopen en ritjes maken op het paard, bijvoorbeeld. Haar vader was een stoere piraat die haar regelmatig kwam opzoeken. En Pippi was extreem sterk! Ze kon haar paard zelfs optillen…

Het mag duidelijk zijn: Pippi Langkous is wereldwijd enorm populair en trok miljoenen kijkers. Het is een Zweedse serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Astrid Lindgren. Het liep van 1969 tot 1971, maar het wordt nog steeds uitgezonden.

Wie speelt Pippi Langkous?
De rol van Pippi werd vertolkt door Inger Nilsson. De roodharige actrice werd door de serie in één klap beroemd. Ze was pas negen jaar oud toen ze voor de rol werd gecast. Inger speelde in een serie en drie films. Pippi is de rol van haar leven, want na het Langkous-tijdperk is ze vrijwel voor geen enkele rol meer gevraagd. De actrice geeft Pippi hiervan de schuld, het is volgens haar onmogelijk voor mensen om haar als iemand anders dan Pippi te zien.

Nu, tientallen jaren later, ziet haar leven er compleet anders uit. Inger is inmiddels 57 jaar en woont in de hoofdstad van Zweden, Stockholm. De voormalige actrice is nu werkzaam als secretaresse. Het is niet bekend of Inger getrouwd is of kinderen heeft gekregen.

Zo ziet Pippi Langkous er nu uit:

Nog een opvallend feitje: in Zweden mochten kindsterren niet betaald worden. Inger heeft dus vrijwel niks verdiend aan haar succes als kindster!