Fashion

5 outfits waarmee je de show steelt op je diploma-uitreiking

Het seizoen van diploma-uitreikingen breekt weer aan en dat betekent automatisch kledingstress voor veel meiden. Als je weet dat je het papiertje eindelijk in the pocket hebt, rest je nog maar één ding: shinen op de uitreiking. Je diploma wil je natuurlijk wel in je beste outfit ontvangen! Girlscene zet alvast vijf outfits op een rij die je zo kunt kopiëren.

1. Pak
Ben je niet een jurkenmeisje en voel je je het prettigst als je een broek draagt, maar wil je niet in een spijkerbroek op je diploma-uitreiking verschijnen? Dan is een gekleurd pak iets voor jou! Onze favoriet is een roze pak zoals deze van Mango. Hiermee val je op een goede manier op, zeker weten.


1. Roze blazer van katoen €59,99 (shop hier een goedkoper alternatief)
2. Roze straight-fit pantalon €49,99 (shop hier een goedkoper alternatief)

2. Jumpsuit
Soms is het lastig om het geschikte topje te vinden voor op die ene rok. Lukt het je maar niet om te bepalen wat je gaat dragen? Dan heb je altijd nog een back-up plan: een jumpsuit. Schaf er één van een goed materiaal aan en je ziet er meteen gekleed genoeg uit. Deze jumpsuit van Forever 21 is onze favoriet.


1. Jumpsuit met pompoms €27
2. Sandalen met kwastjes €35

3. Jurk
Een kledingstuk dat altijd goed past bij een diploma-uitreiking is natuurlijk een jurk. Kort, lang, donker of juist felgekleurd… Met een jurk heb je in ieder geval een geslaagde outfit in huis. Het is extra leuk om voor een jurk te gaan waarin je opvalt, zoals een rood exemplaar.


1. Dorothy Perkins jurk €44,95
2. L’Oréal rode lipstick €14,95

4. Rok
Als je graag je benen wil laten zien, maar niet het perfecte jurkje in huis hebt kun je altijd kiezen voor een rok. Een rok in combinatie met een leuke top is absoluut diploma-uitreiking proof. Maak het af met een paar mooie schoenen en je look is klaar! Wil je een statement maken? Hul jezelf dan in één kleur, zoals wit.


1. Gestructureerde rok €34,99
2. Witte top €9,99

5. Off-shoulder
Tot slot één van de trends van het moment: off-shoulder! Hierboven lieten we al een off-shoulder jumpsuit zien, maar als je liever niet voor een jumpsuit gaat is de volgende optie vast iets voor jou. Combineer deze top met bloemenprint met een mooie broek of rok om er trendy uit te zien op de diploma-uitreiking.


1. Off-shoulder top met bloemenprint €12,99
2. Witte culotte €17,99

Welke outfit zou jij dragen naar je diploma-uitreiking?

Must reads 👀