Lifestyle

Girls Issues: Ik ben het enige meisje van de klas

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wilt omdat ze het enige meisje van de klas is.

Hoi! 

Ik heb een probleem waar ik heel erg mee zit, namelijk: ik zit in de brugklas en ik ben het enige meisje in mijn klas.

Ik kan geen vrienden worden met de jongens omdat ik een beetje anders ben. Ik ben lelijk en raar zeggen ze. Telkens als ik mijn vriendinnen wil vragen om hulp, negeren ze me. Ik voel me heel erg buitengesloten door mijn vriendinnen. Zelfs mijn beste vriendin doet op school niet aardig meer tegen me. Maar buiten school wil ze dan ineens weer afspreken. Ik voel me gewoon zo verdrietig en eenzaam. Wat moet ik doen?

Lieve anoniem,

Ten eerste is het heel vreemd dat de jongens jou raar en lelijk noemen. Waarom zou dit zo zijn? Iedereen is anders en iedereen mag er zijn. Laat jezelf niet kennen en kom altijd voor jezelf op. Je kunt dit ook aankaarten bij een docent als je je niet prettig voelt in de klas.

Het is niet leuk dat je vriendinnen je ineens negeren. En dat je beste vriendin dit doet is natuurlijk al helemaal niet leuk. Is het een idee om eens met je vriendinnen te gaan praten? Vertel ze precies hoe jij over alles denkt en dat je het idee hebt dat je wordt buitengesloten. Misschien hebben ze het wel helemaal niet door hoe ze doen en kan het allemaal veranderen als je er iets over zegt. 

Als het echt te heftig wordt, dan kun je misschien met een docent of je mentor praten. Zij hebben soms goede tips omdat zij de leerlingen ook kennen. 

Kortom, praat met je vriendinnen en eventueel met een docent. Maak je er niet te druk om. Het komt vast allemaal goed. Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl