Beauty

Door deze simpele truc zien je wenkbrauwen er nog beter uit

Dat wenkbrauwen een belangrijk onderdeel van je gezicht zijn hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Sterker nog, je kunt de vorm en kleur van je wenkbrauwen zelfs afstemmen op je humeur als je wil. Met wenkbrauwen kun je dus alle kanten op, maar wist je al dat er één simpele truc is waardoor je wenkbrauwen er nog beter uitzien? Lees snel verder!

Nu hoeven we niet te doen alsof we je een heel innovatief product laten zien, maar eigenlijk horen we wel bizar weinig over deze ‘truc’. Ja, je ziet YouTubers (die heel veel make-up dragen) deze truc toepassen, maar verder…? Laten we er niet langer omheen draaien: we hebben het over een highlighter voor je wenkbrauwbot! Zo’n highlighting pencil geeft net iets extra’s aan je wenkbrauwen waardoor ze er simpelweg beter uitzien. 


Een highlighting pencil aanbrengen op je wenkbrauwbot is een optionele stap die je dus kunt overslaan, maar als je je wenkbrauwen er echt uit wil laten springen is dit een onmisbare stap. Waarom? Benefit omschrijft het als een instant brow lift. Hoe je je wenkbrauwen hebt bijgetekend of ingevuld ziet er een stuk strakker uit als je een lijntje highlighter eronder trekt. Daarnaast ziet het stukje huid onder de wenkbrauw er een stuk frisser uit waardoor je ook wakkerder oogt en het als het ware je ogen opent. Het doet dus verschillende dingen en het is zo’n simpele stap! Bovendien hoef je alleen maar de highlighter onder je wenkbrauwen aan te brengen en het te vervagen, zodat het mooi samensmelt met je huid. That’s it. Simpel toch? 


Dit is het High Brow Pencil van Benefit (€24), maar er zijn meer highlighting pencils te vinden! In dit artikel nemen we High Brow als voorbeeld.


Als je de dop eraf haalt zie je een roze potlood. De lichtroze kleur helpt om je er fris uit te laten zien, vandaar dat Benefit waarschijnlijk niet voor een perziktint heeft gekozen.


Swatch High Brow op je hand en je voelt dat het een romig potlood is. De kleur zou je misschien niet als highlighter op je wangen gebruiken, maar voor je wenkbrauwen zou dit heel mooi kunnen zijn!


Even een before foto…


En een foto met het High Brow Pencil op mijn wenkbrauwbot. 

High Brow van Benefit blendt makkelijk met de huid en droogt mat op, waarna het niet plakkerig aanvoelt. Wel vallen haartjes extra op, dus zorg dat je eerst even het haar weghaalt met een wenkbrauwmesje voor het mooiste resultaat. Het resultaat zelf is trouwens subtiel en oogt erg mooi als je er van een afstand naar kijkt.

Andere highlighting brow pencils die je uit kunt proberen zijn bijvoorbeeld Bourjois Brow Beauty Touch, IsaDora Eyebrow Lifter of Anastasia Brow Duality Matte Highlighter.

Benefit High Brow Pencil kost €24 en is verkrijgbaar vanaf juli bij Douglas.

Wat vind jij van zo’n highlighting pencil? Ga jij het gebruiken?