News

OMG: Deze sieraden zijn geïnspireerd op jouw menstruatie

Ben je van de minimalistische sieraden of ga je meer voor de statement sieraden? De juiste accessoires kunnen jouw look helemaal afmaken. Op de redactie zijn we weg van layer kettingen en ear candy. Als je iets opvallenders zoekt dan hebben wij het voor je gevonden. Lili Murphy-Johnson, een 22-jarige designer, heeft sieraden ontworpen die geïnspireerd zijn op… menstruatie! En dat ziet er zó uit. Spoiler: het is niet zo lelijk als je denkt.

Ongesteldheid zag er nog nooit zo goed uit! We zijn over het algemeen niet zo dol op menstrureren (de pijn! de cravings! de moodswings!), maar toch heeft Lili Murphy-Johnson er wat leuks van weten te maken. De 22-jarige sieradenontwerpster uit Londen verkoopt sieraden die zijn geïnspireerd op menstruatie.

Het idee van het opvallende ontwerp is vanuit een feministisch standpunt geboren. “Drogisterijen staan vol met producten om menstruatie te onderdrukken. De producten geven allemaal de boodschap dat ongesteldheid iets vies is. Iets wat we moeten verbergen,” zegt Lili tegen Hello Giggles.

De sieradenontwerpster heeft ook naar de klachten voor of tijdens de menstruatie gekeken voor de ontwerpen van haar sieraden. Zo is één sieraad geïnspireerd op het korte lontje waar veel van ons last hebben (guilty!). Lili’s period collectie is heel uitgebreid. De ene accessoire heeft heel duidelijk te maken met menstruatie, terwijl de ander juist heel subtiel is.

Heel eerlijk: de sieraden zijn niet eens zo lelijk! Of we een period jewel daadwerkelijk zullen dragen is nog maar de vraag, maar het is fanastisch dat Lili een manier heeft gevonden om ongesteldheid in positief daglicht te zetten.

Wat vind jij van deze sieraden?

Bron

Must reads 👀