Lifestyle

Zo kom je in één dag van je opgeblazen gevoel af

Een opgeblazen gevoel is zó vervelend. Het zit je gewoon altijd in de weg en je kunt er heel veel last van hebben. Vaak weet je niet goed waar het van komt en je weet al helemaal niet wat je eraan kunt doen. De oplossing is hier, want met deze simpele manieren kom je eindelijk van dat opgeblazen gevoel af. Lees dus snel verder!

1. Vervang al je drankjes door water
Je kunt water, thee of limonade drinken, maar let op koolzuur en misschien zuivel. Merk je dat je buik opzwelt na een glas melk of kopje koffie, dan moet je proberen om een tijdje geen zuivel meer te drinken. Koolzuur is ook gasverwekker in je buik, dus vermijd frisdranken en vervang dit door water.

2. Vermijd (te) zout eten
Zout eten en een opgeblazen gevoel. Jep, helaas komt dit veel voor. Wat kun je het beste doen? Zo min mogelijk toegevoegd zout eten. Strooi dus even geen zout over je frietjes en probeer de smaakversterkers ook weg te laten.

3. Vermijd alcohol met veel suiker
Bepaalde zoetstoffen, denk bijvoorbeeld aan xylitol, zorgen voor buikproblemen. Een opgeblazen gevoel, kramp en zelfs diarree kunnen gevolgen zijn van een teveel van deze stof. Je denkt misschien dat je niet zo heel veel binnenkrijgt, maar ongemerkt zitten zoetstoffen bijna overal in. Drink jij altijd een Malibu cola? Probeer dan eens naar een ander drankje te switchen. Wodka spa rood is bijvoorbeeld een prima alternatief. 

4. Let op koolhydraten
Als je veel koolhydraten eet, dan nemen koolhydraten in je buik veel water op. Hierdoor is de kans op een opgeblazen gevoel dus extra groot. Je hoeft natuurlijk niet koolhydraatarm te eten, maar je kunt wel proberen te minderen.

5. Praat niet tijdens het kauwen
Dit is één van de meest voorkomende oorzaken van een opgeblazen gevoel. Als je praat tijdens het eten krijg je  veel lucht binnen. Veel lucht in je buik betekent een opgeblazen gevoel. Vergeet niet dat je dit ook hebt bij kauwgom. Ben jij een fanatieke kauwgomkauwer én heb je een opgeblazen gevoel? Dan zou dit dus zeker de oorzaak kunnen zijn.

6. Let op je porties
Hoe meer eten er in je maag zit, des te groter de kans dat je last hebt van een opgeblazen gevoel. Je kunt beter om de twee uur wat minder eten in plaats van in één keer een grote maaltijd. 

7. Let op je vezelinname
Denk je aan gezonde darmen, dan denk je waarschijnlijk ook aan vezels. Voldoende vezels zijn heel belangrijk. Eet je normaal niet heel veel vezels? Pas dan wel op dat je niet ineens te veel vezels gaat eten. Hier kun je juist heel erg opgeblazen van raken. Probeer zo’n 20 tot 25 gram per dag te eten. 

8. Kies je fruit en groente zorgvuldig
Van sommige fruit en groente kun je een opgeblazen gevoel krijgen. Natuurlijk is het belangrijk om fruit en groente te eten, maar let dus wel op welke soorten je neemt. Mango, perzik, druiven en kersen zijn fruitsoorten waar je een opgeblazen gevoel van kunt krijgen. Aardbeien, meloen en sinaasappels zijn wel goed om te eten! Broccoli, bloemkool en spruitjes zijn echt no go’s als je last hebt van een opgeblazen belly. Kies beter voor groente die veel water bevatten zoals komkommer en courgette.

9. Drink ‘s ochtends een glas water met citroen
Door dit te doen komt je spijsvertering op gang en begin je de dag dus al goed. Door de citroen reinig je je lichaam ook. Als je de smaak van water met citroen niet zo lekker vindt, kun je er ook een zakje groene thee doorheen doen. Misschien denk je er wel over om een juice detox te doen? Bekijk dan dit artikel eens!

Wat doe jij tegen een opgeblazen gevoel? 

Bron, bron

Must reads 👀