Food

Je kunt het onderste puntje van een cornetto dus beter niet opeten

Niets is zo lekker als een ijsje om mee af te koelen op een warme zomerdag. Een waterijsje is lekker, maar als we voor iets écht lekkers gaan dan grijpen we al gauw naar een Cornetto. Het beste deel van een Cornetto is natuurlijk het puntje met chocolade, dat weet iedereen. Saving the best for last! Maar wat blijkt? Het puntje van een Cornetto is helemaal niet zo goed voor je… 

Je eet natuurlijk geen Cornetto met de illusie dat het goed voor je is. Een Cornetto is en blijft een snack. De meeste mensen vinden het chocoladepuntje van het ijscohoorntje het allerbeste deel van het ijsje. Maar juist dit puntje blijkt super slecht voor je te zijn! Jep, nog slechter dan het roomijs en de chocolade die bovenop zit. 

 Wat er aan de hand is met de chocolade in dat puntje, vertelt scheikundige Bert Weckhuysen in de Universiteit van Nederland. Het is redelijk ingewikkeld, mar gelukkig legt Bert het haarfijn én eenvoudig uit! Zo steek je nog eens iets op. Kijk maar mee: 

Volgende keer toch maar weer voor een waterijsje gaan?

Vind jij het chocoladepuntje ook het beste gedeelte van een Cornetto?