Lifestyle

8 dingen die succesvolle mensen doen vóór 8 uur ‘s ochtends

De kans is groot dat jij voor 8 uur ‘s ochtends nog niet heel veel bereikt hebt. Je bed uitkomen is soms al de grootste uitdaging, laat staan dat je allerlei activiteiten onderneemt. Toch zijn er een aantal dingen die je eens voor 8 uur zou moeten doen. Veel succesvolle mensen doen dit ook en ja, je kunt er dus écht profijt van hebben. 

1. Beweeg
Laat die endorfine maar komen en begin met een heerlijke workout in de ochtend. Je hoeft natuurlijk niet urenlang in de sportschool te staan, maar een workout van een minuut of tien minuten kan al een verschil maken. Op deze manier word je goed wakker en ben je helemaal klaar voor die drukke dag.

2. Eet en drink iets
Wanneer je iets eet en drinkt in de ochtend, heb je de rest van de dag minder last van stress, spanning en je hebt meer concentratie. Zet een glas water naast je bed zodat je meteen wat kunt drinken. Als je goed ontbijt, heb je de rest van de dag ook minder snel honger. 

3. Mediteer
Je hoeft echt niet urenlang op een kussen te gaan zitten en na te denken over het leven. Grote kans dat je hier ook helemaal geen tijd voor hebt. Maar begin de dag eens met een paar minuten rust. Focus op je ademhaling en laat alles verder helemaal los. Ben je gestrest? Dan kan het helemaal fijn zijn om een momentje voor jezelf te nemen. Learn to love mornings! Heb je hier moeite mee? Lees dan dit artikel eens.

4. Maak een planning
Zorg dat je voor 8 uur ‘s ochtends een planning hebt voor de dag. Zo hoef je je gedurende dag geen zorgen te maken over wat je nog moet doen. Je hebt dus minder stress en meer zekerheid. Zorg dat je precies weet wat je moet doen, wanneer je dat moet doen en hoe je dat moet doen. Je kunt dit in je hoofd voorbereiden, maar het makkelijkste is om het op te schrijven zodat je er altijd even naar kunt kijken als je twijfelt.

5. Stel doelen en wees positief
Iemand die negatief de dag begint, is vaak de hele dag negatiever. Zorg daarom dat je positief wakker wordt. Zet een fijne, zomerse playlist aan en denk aan leuke dingen. Je kunt ook een aantal doelen stellen voor de dag. Dit hoeven echt geen grote doelen te zijn, maar het stellen van een doel kan wel voor een actieve houding zorgen. Zorg dat je enthousiast bent en zorg dat je het doel gaat bereiken!

6. Zorg voor een ritueel
Een ritueel is zo goed en fijn om te hebben. Als je elke ochtend hetzelfde doet, dan gaat je lichaam hieraan wennen. Ook kan het kalmerend werken als je weet wat je elke ochtend gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van de krant of je e-mail checken met een kopje thee erbij. Een ritueel krijgen is soms even doorzetten, maar uiteindelijk is het het helemaal waard.

7. Begin met het moeilijkste
Heb je een to do list voor de ochtend? Begin dan eens met het moeilijkste van deze lijst. Als je eerst alle makkelijke dingen doet, is de kans groot dat je alleen maar meer tegen het moeilijke op gaat zien. Als je eerst het moeilijkste doet, heb je het ergste gehad en kun je overgaan op de makkelijkere dingen.

8. Sta een uur eerder op
Say what?! Waarom zou je in hemelsnaam nog een uur eerder op willen staan? Oké, wij begrijpen je helemaal, maar je zou het toch echt eens moeten overwegen. Heb je ‘s ochtends altijd haast en ben je heel onrustig? Sta dan eens een uur eerder op en neem lekker de tijd voor alles. Op deze manier kun je dan ook de andere dingen uit dit lijstje doen. Vind je een uur eerder opstaan echt niet oké? Een halfuurtje eerder kan ook al een groot verschil maken.

Wat doe jij ‘s ochtends allemaal? 

Bron, bron