Fashion

5 foundations die perfect zijn voor een onzuivere huid

Foundation… We krijgen er geen genoeg van. Er zijn zoveel verschillende soorten die wij als ware foundation addicts willen en ‘moeten’ uitproberen. Daarom weten we inmiddels welke foundations het geld waard zijn en welke niet fijn zijn. Maar wat kun je het beste dragen als je een onzuivere huid hebt of acne? Lees snel verder!

Hoewel het absoluut niet nodig is zorgen onzuiverheden en acne soms voor onzekerheid bij meiden. Je gezicht is altijd te zien en ondanks dat je de onzuiverheden kunt aanpakken met huidverzorging verdwijnt het niet in één nacht. Voor de nodige dekking kun je daarom altijd een foundation (en concealer) dragen. Maar welke foundation is fijn en geeft je niet nog meer puistjes? We hebben inmiddels zoveel foundations getest dat we je wel het één en ander kunnen vertellen!

1. MAC Studio Fix Fluid Foundation
Prijs:
€31
Dekking: Vol
Voordelen: Veel verschillende kleuren verkrijgbaar en geen extra concealer nodig

Girlscene’s Emma zweert onder andere bij de MAC Studio Fix Fluid Foundation op ‘slechtere’ dagen. Waarom? De dekking is vol, waardoor je eigenlijk geen concealer nodig hebt. Deze foundation egaliseert roodheden, dus als je op zoek bent naar een volle dekking is Studio Fix Fluid een goede foundation. Bovendien komt deze foundation in bijna iedere denkbare kleur, waardoor je altijd een match kunt vinden voor jouw huidskleur. Vraag bij de counter of in de winkel om hulp zodat je met de goede kleur de deur uitloopt.

2. L’Oréal Infallible Matte Foundation
Prijs: €15,95
Dekking: Medium tot vol
Voordelen: Geen extreme dekking, maar wel precies genoeg

Een andere favoriet van Emma is absoluut Infallible Matte van L’Oréal. Deze foundation is een stuk goedkoper en hoewel het niet zo intens dekt als MAC Studio Fix Fluid, dekt het wel genoeg voor dagen waarop je huid er niet helemaal uitziet zoals je zou willen. De kleurenkeuze is beperkter dan bij MAC, maar als je de juiste kleur kunt vinden is dit zeker je nieuwe favoriet.

3. MAC Studio Fix Powder Foundation
Prijs: €32
Dekking: Medium
Voordelen: Perfect voor een vette huid en er zijn ontzettend veel kleuren

Voor een vet huidtype is de MAC Studio Fix Powder Foundation een aanrader. Dit product heeft ontzettend veel voordelen, dus heb je even? 😉 Het is een poeder en foundation in één (dus snel klaar met aanbrengen!), de dekking is medium maar wel op te bouwen, er zijn nog meer kleuren verkrijgbaar in vergelijking met de Studio Fix Fluid foundation, je kunt het meenemen voor touch-ups en ziet er ondanks de dekking en poederfinish natuurlijk uit. Ideaal als je last hebt van veel roodheid of extra dekking wil naast je vloeibare foundation.

4. Max Factor CC Cream
Prijs: €17,50
Dekking: Licht tot medium
Voordelen: Natuurlijk resultaat

Als je last hebt van onzuiverheden of acne hoef je echt niet per se een foundation te dragen die enorm dekt als je daar niet van houdt. Wat je ook kunt doen is kiezen voor een lichtere dekking en de plekjes die extra dekking nodig hebben aanzetten met concealer. Dit is de meest natuurlijke manier om je gezichtsmake-up aan te brengen, maar het kost je wel extra tijd om onzuiverheden te verbergen met concealer. Lees hier de review.

PS: Deze foundation gaat uit het assortiment, dus bestel ‘m snel als je het wil uitproberen.

5. Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation
Prijs: €9,99
Dekking: Medium
Voordelen: Betaalbaar en een handige verpakking

In tegenstelling tot de meeste foundations komt de Rimmel Stay Matte Liquid Mousse foundation in een tube, waardoor je zelfs het laatste beetje product eruit krijgt. Ideaal. Deze foundation is door de mousse textuur vooral geschikt voor meiden met een normale tot vette huid. Houd je van een medium dekking? Dan is deze betaalbare foundation misschien wel iets voor jou. Lees hier de review.

Andere foundations die ideaal zijn voor een onzuivere huid, maar die we zelf niet hebben geprobeerd zijn Clinique Anti-Blemish Solutions, Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place en NYX Stay Matte Not Flat. Meer tips nodig? Kijk dan op het Girlscene forum!

Welke foundations vind jij aanraders voor een onzuivere huid?

Must reads 👀